torstai 3. maaliskuuta 2011

Malttamattomalla mielellä

Kuvat viime keväältä

Nyt kun aurinko on paistanut, lumi näyttää vähän sulavankin  ja posti toi uuden puutarhalehden, on vanha puutarhuri korskunut jo innokkasti pilttuussaan.  Käynti pihalla tosin hillitsi intoa, lunta on edelleen yli puoli metriä ja piha hohkaa kylmyyttä.

Muuttolinnut ovat yleensä saapuneet maaliskuun puolivälissä, huhtikuun alussa, saa nähdä miten tänä vuonna. Kottaraiset ovat yleensä olleet ensimmäisiä.

Innokkuus puutarhatöihin pitäisi saada kanavoitua sisätilojen siivoamiseen, mutta näin levottomalla ja innokkaalla mielialalla tekisi taas mieli ratkaista kodin sisustuksen kipupisteet ja inhokit mootorisahan ja kirveen avulla. Pahaksi  (tai hyväksi ) onneksi siivouskaapista löytyy edelleen vain saha.

 Kohta minun on varmaan pakko laittaa kaikki sisustuslehdet lukkojen taakse, etten iltaisin aina lue niitä ja saa ajatuksia kauniista kodista, D! Eilen kommentoin jo kateellisella ja myrtyneellä mielellä miehelle yhtä lehtijuttua, jonka sisältö oli tiivistettynä: aluksi oli tavallinen koti, ja simsalabim, talon rouva huomasi taitonsa ja yhdessä hetkessä olikin taiottu kippareilta mielettömän upea koti. Hrrr, tässä olen kuin se kuuluisa kettu ja pihlajanmarjat, D!

Posti toi  onneksi alkuviikosta iloksi mukavan paketin. Voitin paperisilppurin blogiarpajaisissa korttilahjakortin ja sain hankittua upeita postikortteja. Lisäksi tilasin näin kauniin muistikirjan  (tähän kirjataan sitten ylös: hanki moottorisaha ja kirves, D!)

ja lahjapusseja. Ihan kuin suloinen paperinen käsilaukku. Kiitos Pauliina!SHARE:

17 kommenttia

 1. Täälläkin sormet jo syyhyää puutarhatöihin :) Sulaisi tuo lumi jo pian! Onnea voitostasi, ihana tuo muistikirja...

  VastaaPoista
 2. Täälläkin yksi puutarhuri korskuu jo innokkaasti pilttuussaan:)
  Voi miten ihania nuo viime keväänä ottamasi kuvat ovat!

  Onnittelut arpajaisvoitostasi! Todella kauniita ostoksia olet tehnyt lahjakortillasi.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia viimekesästä,onnea voitosta,hyvää loppuviikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 4. Niin se aurinko saa yhden jos toisenkin intoutumaan kevään tulosta ja kevätkukkasista. Tosin reaalitilanne puutarhassa on ihan toista kuin mielissä.
  Maaliskuun auringonpaiste on paljastava. Se nostaa myös se inhokkipuolen pintaan. Pitää todella tehdä töitä välillä, että saa taas mielen mukaville raiteille.
  Kevätkukat ovat suloisia - samoin voittosi!

  VastaaPoista
 5. Kauniit nuo palloesikot.
  Täälläkin jo haluttais laittaa vaikka mitä, mutta kun lähdemme matkoille niin ei voi laittaa vielä toisten hoidettavaksi.
  Mutta sitten matkan jälkeen.

  VastaaPoista
 6. Tuo otsikkosi kertoo kaiken...
  Tuota innokkuuden kanavointia täälläkin pohdiskellaan, ihan jo kauhistuttaa kun mietin kuinka paljon viikonlopuksi on kaikkea hommelia, ikkunanpesusta (yäk, mutta on niin likaiset), tyynyjen ompeluun ja ties mihin - poikkean kyllä Namussakin vähän lumitöissä. Työkaveriltakin vien tässä ohessa tuhkatkin pesästä - hän tuo pussillisen tuhkaa omppupuiden ja pensaiden alle laitettavaksi, sopii kuulemma hyvin tuonne hangen päällä ripoteltavaksi.

  VastaaPoista
 7. Ihania keväisiä kuvia <3

  Onnittelut arpajaisvoitosta! Kauniita ostoksia teit lahjakortillasi!

  VastaaPoista
 8. Mari, kiitos:) Toivottavasti kevät etenee nopeasti, niin pääsemme töihin:)

  Susanne, kiitos:) Tuntuu niin vaikealta odottaa, talvi oli niin kovin pitkä.

  Ritva, kiitos:) Samoin sinulle:)

  Irene, meillä aurinko muistuttaa pölystä, jota siivouksesta huolimatta näkyy joka paikassa ja ikkunat ovat likaiset, eli töitä riittää. Ja sulaneen lumen altahan paljastuu yleensä aika sotkuinen näky.

  Sylvi, esikoita minulla on puutarhassa monia, täytyy toivoa, että ovat selviytyneet talvesta. Runsas lumi on onneksi varmasti suojannut. Hyvää matkaa teille!

  Tiina, tuhka on tosiaan hyvä levittää lumen päälle. Minun on myös ryhdyttävä kuuraamaan sisätiloja, niin paljon tehtävää, ettei tiedä, mistä aloittaisi.

  Johanna, kiitos:)

  Hyvää perjantaita kaikille!

  VastaaPoista
 9. Onnittelut voitosta!
  Ihana kirja, kaunis ♥
  Mukavia kuvia puutarhasta ja enkeli tietty paras ♥
  Minäkin muuttolintuja oottelen, sitä on kevättä rinnassa, kiuruja katastelen, en ole vielä nähnyt ja töyhtöhyyppäkin aikainen muuttaja, vaan on pellot vielä lunta täynnänsä, ei taida noista vielä toivoa olla.
  Kivaa aikaa, suunnitelmia puutarhan laittoon ja lintujen bongausta, odotuksen tunnetta, kevät on ihana :)

  Oikein hyvää viikonloppua Sussi ja hyviä bongauksia kevään edetessä.

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea voitostasi!
  Kauniita ostoksia.
  Kyllä minullakin jo sormet syyhyää päästä pihamaalle touhuilemaan. Ja onneksi tämä maaliskuu alkoi lämpöasteilla, jotta nuo hirmuiset lumikinokset saavat kyytiä.

  Iloa viikonloppuusi! :)

  VastaaPoista
 11. Ihania kevätkuvia... menisipä viikot nyt nopeasti, että pääsisi jo pihahommiin ; )
  Onneksi voi korvikkeena tehdä vähän mullanvaihtoja kukille ja kylvää siemeniä, siis sisällä...
  Kaunis muistikirja : )

  VastaaPoista
 12. Kyllä ajatusriihi pyörii päässä ja taimiluetteloa selailen ahkerasti.
  Kuvasi vain lisää ajatuksia kesästä.
  Viime kesän puurtamisen jälkeen ajattelin ,että ensi kesänä nautin ja lueskelen dekkareita ym...katselen puuutarhaani ja VAIN olen aurinkotuolissani.
  No, nyt ovat ajatukseni taas siinä, että siihen ja siihen vois laittaa sitä ja tätä.Huoks....eipä taida koskaan olla valmis tai tyytyväinen omiin tuotoksiin.

  Onnittelen arpajaisvoitosta!!!

  Mukavaa viikonloppua!

  ^_^Piitis

  VastaaPoista
 13. Seijastiina, kiitos:) Pari viikon päästä jos säät sallivat saamme varmasti nähdä muuttajia. Toivon niin, että vanhoja tuttuja lintuja palaa. Yksi kottarainen osaa matkia lokin ääntä ja kolme kyyhkyä tulevat aina yhdessä.

  Ninä, kiitos:) Kaikki puutarhurit taitavat nyt toivoa lumen pikaista sulamista.

  Sariw, kiitos:) Siemenpusseja minäkin eilen katselin, varmasti pakko tehdä vähän sisäkylvöjä:)

  Piitis, puutarhurille tulee aina mieleen jotakin uutta. Luin pienistä lummealtaista ja heti tuli mieleen pikku altaan kokeilu. Onneksi puutarhatyöt eivät ollenkaan tunnu töiltä:)

  Mukavaa lauantaita kaikille!

  VastaaPoista
 14. Anonyymi5/3/11

  Onnittelut arpajais voitosta!

  VastaaPoista
 15. Hih, hetken jo luulin että oletpa ollut ahkera ja lapioinut kaikki lumet pois, kaunis piha ja kurre patsas sopii tunnelmaan hyvin.
  Onnentoivotukset arpis voitostasi kaunis pussi on toden totta kuin sinulle tehty.
  Nyt en enää muistakaan mitä kaikkea kaunista näin, kun täytyis mennä sivu taaksepäin, mut sitten lähtisi nämä kirjoitukseni pois...
  kaunis mielikuva jäi kaikesta..
  ai niin muistuipa mieleeni eilen aamupalani jäi kesken, kun kurret leikkivät keskenään ja yhtäkkiä kanahaukka vei toisen..et arvaa sydämeni murtui, onneksi seuraavana päivänä kurreja olikin taas useampi leikkimässä...veiköhän se haukka sittenkään oisko pudottanut...

  VastaaPoista
 16. Walkoisia unelmia, kiitos:)

  Sirkka, kiitos:) Osan pihalumesta olenkin lapioinut pois, (hih) mutta sitä riittää ja pakkasten takia on hyvä jättää kasveille suojaksi.

  Voi kurre-parkaa, mutta kyllä siellä harvinaiseksi tullut lintu, kanahaukat taitavat olla suojeltuja, enpä ole sellaista juuri nähnyt.

  VastaaPoista
 17. :) Viimeinkin ehdin kylään- Tosi kiva, että ovat mieluisia ja muistikirja pääsee sopivaan käyttöön! Kuvasi toivat auringon lämmön tänne ruudun toiselle puolellekin. Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig