sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Kokkausvuosi

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Vielä paluu viime vuoteen, jonka kuvia läpikäydessäni käsitin olleen oikea ruoka/kokkausvuosi



Alex Niemi antoi  vinkkejä.  Innostuin kokeilemaan erilaisia uusia mausteita ja nuudeleita.



Teresa Välimäki kertoi kirsikan terveyshyödyistä.  Kreikkalaisten ja bulgarialaisten osuuskunnan edustajat olivat EU:n tukemana esittelemässä  kirsikkatuotantoaan. En ole koskaan aikaisemmin maistanut niin hyvää luomukirsikkamehua.


Syksyn sienisato oli ilahduttavan runsas.


Ruokakauppa, jossa käyn otti käyttöön Hävi-laatikot.  2 eurolla saa aina välillä ostaa laatikollisen vihanneksia ja hedelmiä, jotka muuten päätyisivät roskiin. Loistava tapa pienentää ruokahävikkiä ja tarjota edullista ruokaa.  Kokkaaja saa olla luova, kun miettii, mitä tehdä laatikollisesta, jonka sisältö  on aina pieni yllätys, koska sitä ei voi itse valita.



Ympäristöystävällisesti tuotetun  Benella siian  maailmanensi-ilta.



Italialaisilla ruokaviikoilla  muistui (tai pikemminkin maistui) taas mieleen, kuinka hyvää italialainen ruoka on. Kuvassa itse tehtyä spagettia. Mutta liha ei ole lihaa, vaan Huhtahyvien kasvisproteiinijauhista.


Kylmä ja sateisa kesä piti oman puutarhan sadon  vaatimattomana, mutta yrttejä sentään sai.




SHARE:

79 kommenttia

  1. Ooh, mikä herkkupostaus! :)
    Toivottavasti Hävi-laatikoiden käyttö yleistyy.
    Tuota kasvisproteiinijauhista täytyy ehdottomasti kokeilla.
    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos sara:) kasvisproteenijauhis on todella hyvän makuista, voin suositella

      Poista
  2. Hello, the food looks delicious. I have heard cherries are healthy and have great health benefits. The fresh produce is healthy too. I enjoy trying new recipes. Enjoy your day and the new week ahead.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. thank you Eileen:) I also like trying new recipes.

      Poista
  3. Ihana inspiroiva postaus! <3 Hieno tuo hävilaatikko idea!

    VastaaPoista
  4. Onpa ollut herkullinen vuosi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivottavasti uusi on samanlainen:)

      Poista
  5. Voi mitä herkkuja. Ruoka on ihan loputon uusien idoiden ja makujen maailma, jota on tosi kiva päivittää aktiivisesti. Asiantuntijoita kuulemalla saa hyviä vinkkejä ja sitä innostuu itsekin kokeilemaan välillä erikoisuuksia. Hävi-laatikko on tosi hyvä juttu! Kävin työporukan kanssa hävikkiravintola Loopissa ennen joulua ja sekin oli hieno kokemus. Hyvä, että näitä on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olen ihan samaa mieltä. Hävikkiruuan hyödyntäminen on todella tärkä asia

      Poista
  6. On ollu uppeita kokkeja! Nuo hävikkilaatikot on kyllä hyvä juttu. Elintaso on tehny tuon ruuvan haaskoomisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. samaa mieltä, ruuan haaskaaminen on järjetöntä.

      Poista
  7. Toivottavasti Hävi-laatikot yleistyvät joka ruokakauppaan. Liikaa menee ruokaa roskiin. Kiinnostuin tuosta kasvisproteeinijauhiksesta. En tiedä vielä löytyykö tuotetta täältä, mutta katsellaan. Lihan syöntiä on vähennetty meidänkin ruokapöydässä minimiin.

    Mielenkiintoinen postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos minttuli:) samaa toivon minäkin. Kasvisproteenijauhista löytyy ainakin meiltä päin sekä s - että k- kaupoista.

      Poista
  8. Hävikkilaatikot on hieno juttu! Herkkuja kerrakseen..

    VastaaPoista
  9. Nam ,nam. Mahtava juttu. Turhan paljon ruokaa kulkeutuu roskiin.

    VastaaPoista
  10. Hieno ja herkullinen alku tälle vuodelle :)
    Toivotaan että hävi-laatikoiden käyttö yleistyy. Paikallisten kauppiaiden en ole ainakaan vielä huomannut heränneen tähän hienoon ideaan.

    VastaaPoista
  11. Nuudelit ovat hyviä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Herkullisen näköisiä annoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yllätyin, kuinka hyviä nuudelit ovat

      Poista
  12. Kylläpä on hyviä herkkuja :)

    VastaaPoista
  13. No onpas tosiaan herkkuja ja varmasti inspiroiduit!

    VastaaPoista
  14. Delicious food, well it looks so.

    VastaaPoista
  15. Ihania herkkuja kuvissasi!

    VastaaPoista
  16. Olen aina tykännyt kokata ja kokeilla uusia reseptejä ja makuja! Ruokailu ei ole pelkkää nälän kartkoittamista!

    VastaaPoista
  17. Herkullinen postaus!

    VastaaPoista
  18. Hi Sussi.

    A very good 2018.

    Groettie from Patricia.

    VastaaPoista
  19. herkullista - ruoka on ihana asia :)

    VastaaPoista
  20. Hävi-laatikot ovat todella hyvä idea.

    VastaaPoista
  21. Kiva postaus, en ole kuullut hävi-laatikoista, oliskohan niitä täällä... Mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mari:) Käsitääkseni ovat ihan uusi juttu, täällä meillä vain yhdessä kaupassa

      Poista
  22. Hmmm, that looks delicious !

    VastaaPoista
  23. Delightful food my friend!

    Glad you liked the juice so much.

    Italian food sound compelling
    This spaghetti looks Inviting!

    Hope weather is friendly there

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Love italian food:) Thank yu Baili:)

      Poista
  24. Herkullisen näköiset annokset.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  25. Ihan tuli vesi kielelle noita kuvia katsellessa. :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  26. Olen niin iloinen siitä, että hävikkiä on herätty hillitsemään erilaisin keinoin. Itselläni on applikaatiot, jotka ilmoittavat myynnissä olevista, muuten roskiin menevistä, ruuista lähellä olevissa ravintoloissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. samaa mieltä:) Nuo applikaatiot ovat minulle ihan uusi, täytyykin tutkia.

      Poista
  27. Herkullisia ruokakuvia! Kivaa viikonlopun jatkoa :)

    VastaaPoista
  28. Hävilaatikoista en ole kuullut. Mistäköhän saisi tietää lähimmät paikat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihan uusi juttu täälläkin, ja tällä hetkellä vain yhdessä kaupassa. Toivottavasti tapa yleistyy

      Poista
  29. Nams miten hyvännäköisiä sieniä! :)

    -Ruut

    VastaaPoista
  30. Olá, boas sugestões de comida saudável, principalmente da comida Italiana e dos cogumelos.
    AG

    VastaaPoista
  31. Hienoja kokkaus-kuvia ja herkullisen näköistä suuhunpantavaa.

    VastaaPoista
  32. thank you Sarah:)

    VastaaPoista
  33. Sinulla on ollut hieno ruokavuosi. Upeita raaka-aineita, hieno sienisato ja kauniita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos anneli:) Toivottavasti tämä jatkuu:)

      Poista
  34. Hieno kokkausvuosi takanasi, ja tapahtukoon sama tänäkin vuonna (motto: syömättä et elä :)

    VastaaPoista
  35. Una entrada muy rica Sussi.
    Besos.

    VastaaPoista
  36. Nams, ihanan herkullinen vuosi :)

    VastaaPoista
  37. Hello dear Sussi!
    The food looks delicious!
    I love Italian cuisine and try new recipes!
    We have cherry juice here in Greece but we prefer fresh juice from our orange tree!
    Wonderful pictures of the food and the mushrooms!
    Hope you will visit me too!
    Have a happy new week!
    Dimi...
    (Aussie Dimi Decoupage)

    VastaaPoista
  38. Onpas hyviä ajatuksia ja vinkkejä. Tekee mieli vetäistä kokitakki päälle ja avata ravintola. Varsinkin tuo hävikkiruuan hyödyntäminen viehättää. https://www.diodema.net/category/74/kokkitakit

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!

Vanhemmissa postauksissa on kommenttien valvonta päällä, jotta minulta ei jää viestit huomaamatta.

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig