keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Pieniä palasia

Olen nyt muutamana päivänä aloittanut aamun vain istumalla puutarhassa. Juon teetä, katselen kasveja, lintuja ja oravia. Monien mielestä en varmasti tuolloin näytä tekevän yhtään mitään. Mutta minä ajattelen. Pohdin käsikirjoitukseni juonenkäänteitä ja mielessäni tapahtuu vaikka mitä. Voisin tehdä sitä koko päivän.

Kohta olen taas takaisin töissä. Siellä ei pysähdytä pohtimaan, vaan puhutaan, suunnitellaan, kokoustetaan, palaveerataan ja taas suunnitellaan ja puhutaan. Maailma täynnä  irrallista syötettä ja tyhjää puhetta. Lopputuloksena 150-sivuinen raportti täynnä jargonia, kliseitä ja lauseita, joita ei ymmärrä. Koska lauseet hiottiin kaikille sopivaksi kompromissiksi. 

Näin kiireisessä maailmassamme, joka ei pysähdy. Ajattelemaan. 


SHARE:

20 kommenttia

 1. Niinpä, kun ei tee mitään, tekeekin oikeastaan todella paljon. Teemmehän jopa nukkuessamme. Parhaat ideat tulevatkin silloin, kun ajatukset saavat vapaasti virrata. Ja missä ympäristössä sinä sitä nyt teet - vau, nauti näistä jäljellä olevista vapaista ja puutarhastasi täysillä. Ei ajatella vielä sitä kiireistä maailmaa ...

  VastaaPoista
 2. Välillä pitää vaan olla ja nauttia teestä ja kesän kauneudesta.

  VastaaPoista
 3. Huh miten kuulostikaan tutulta tuo työnkuvauksesi. Jotenkin suorastaan säikähdyttävän pysäyttävää. Mutta nyt viimeiset lomapäivät ei muuta kuin puutarhaa teekupin kera - siinä on sitä jotakin =)

  VastaaPoista
 4. Niin totta, että ajattelemiselle, vapaalle sellaisella, ei tahdo olla sijaa arkielämässä. Itsekin olen lomalla nyt koittanut hetkeksi vaan istua ja antaa ajatusten ja suunnitelmien ja fiilisten tulla. Se on sekä rentouttavaa että tuotteliasta yhtä aikaa :)

  VastaaPoista
 5. Puutarhassa istuminen, ajatteleminen ja nauttiminen kaikesta ympärillä on ihanaa.
  Mukavaa viikon jatkoa Sussi!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa vastapainoa nykytyöelämälle!
  Noita hiljaisuuden hetkiä saa taas muistella pimeänä talvena. Vaikka sinulla ne eivät kuitenkaan ole mitään hiljaisuutta vaan täyttä sisäistä suunnittelua.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa vain istua ja nauttia!

  VastaaPoista
 8. Arkinen työmaa on kyllä yhtä hulinaa. Vailla mitään järkeä hetkittäin..tai useinkin.
  Rikkautta on että on aikaa ajatella.
  Ajattelun tuloksena voi syntyä vaikka mitä!

  VastaaPoista
 9. Lomalla onkin juuri parasta se, että ehtii pysähtyä elämään ja kokemaan juuri käsillä olevaa hetkeä.

  VastaaPoista
 10. Oikeastaan aika kummallista, ettei työelämässä sallita tuollaisia ajatushetkiä teen kera. Monessa työssä tulokset paranisivat olennaisesti, jos ihmiset pysähtyisivät tosissaan miettimään esimerkiksi juuri noita 150-sivuisia raportteja. Sisällöistä saattaisi tulla merkittävästi rikkaampaa, kun kompromissien sijaan käytettäisiin virkeitä ajatuksia.

  VastaaPoista
 11. Sellaiseksi on tosiaan mennyt työelämä, ainainen kiire ja tehokkuus vaikka tekisi niin hyvää välillä miettiä ja kelata rauhassa...luovuus tyrehtyy kiireessä. Mut onneksi meillä on tuo puutarha ja kasvit henkireikänä ;) niitä kun ei pysty hoputtamaan, elävät omaa tahtiaan ja siihen on tyytyminen.

  VastaaPoista
 12. Onneksi mulla on ihan maanläheinen työ. Murkkujen kanssa asiat sanotaan niin kuin ne on!

  VastaaPoista
 13. Puutarhassa kerkeekin ajattelemaan ja kuuntelemaan sisintä, sieltä ne kaikki ideat pulppuaa ,kun syventyy kuuntelemaa.

  VastaaPoista
 14. Pivi, olen huomannut, että luovuus viihtyy rauhassa ja hiljaisuudessa:)

  Kosotäti, juuri niin:)

  Jori, pahoin pelkään, että työkuvaus on monille tuttu...

  Anne, olen täysin samaa mieltä:)

  Susanne, kiitos:)

  Irene, täytyy jatkossa yrittää löytää hiljainen, ajatusten hetki arjen keskellä:)

  Maarit, totta:)

  Taina T, mielenkiintoista vielä, että kaiken kiiren keskellä monilla työpaikoilla odotetaan työntekijöiltä uusia ideoita ja luovuutta.

  Saraheinä, juuri niin:)

  Between, olen samaa mieltä:)

  Anski, puutarha tuo iloa monella tavoin:)

  Kukkaiselämää, kiva kuulla:)

  Sylvi, luovuuden lähde:)

  Vilma, kiitos:)

  VastaaPoista
 15. Näinhän se on, että kaikkein parhaimmat ideat ja ajatukset syntyvät kun on rauhoittunut, ja voi vain olla.... siis ainakin minulla ; )
  Kuuden aistin puutarhojen suunnittelijana kiireettömyys ja "luonnon" havainnointi kesken työpäivän on melkeinpä edellytys, että suunnittelu edes onnistuu. Sen oivaltamiseen meni kyllä muutama vuosi ; )

  VastaaPoista
 16. Ja mikäpä siihen rauhoittumiseen olisikaan parempi paikka kuin puutarha :)

  VastaaPoista
 17. mie niin ymmärrän sua ja istumista puutarhassa !

  VastaaPoista
 18. Juuri niin - samaa mieltä kaikests! Luppoaika on tärkeintä ja raportit ovat usein kummallisia. Ihanat kesäkuvat olet ottanut!

  VastaaPoista
 19. Sariw, olen ihan samaa mieltä:) Hiljentyessä näkee ja huomaa kaikkea...

  Katja, juuri niin:)

  Riikka, kiva kuulla:)

  Marsa, kiitos:)

  VastaaPoista

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig