tiistai 3. tammikuuta 2012

lauta, kylpy ja haaste

"Lintulautako? Kyllä tämä on oravalauta, sanon minä""Puutarha-apulaiset" kävivät heti tutustumassa uuteen paikkaan laittamaani lintulautaan. Varpuset puolestaan käyttivät sateella pihan portaalle syntynyttä vesilätäkköä kylpynään. Sääli, että kuvat ovat suttuiset. Lätäkössä kylvettiin kuitenkin kovasti. Varpuset ovat hyvin tarkkoja höyhentensä puhtaudesta. Linnuille on pihalla oma kylpyaltaansa, mutta tällä kertaa vesilätäkkö oli mieleen.


Mirada on haastanut minut mukaan materiattomaan tammikuuhun. Tarkoituksena on olla ostamatta mitään tavaraa tammikuun aikana. Ruuan, palveluiden, bussi/junalippujen jne osto on sallittua.

Olen jo nuoresta asti pitänyt tarkkaa kirjanpitoa menoista, joten haasteen vastaanotettuani piti heti tarkistaa (D!) viime kuukausien menot. Viimeisen kolmen kuukauden aikana olen kuluttanut (ruoka, sähkö,ym. poislukien) kirjoihin, kukkiin, kolmeen lintuaiheiseen joulukoristeeseen, sukkapariin, joulukortteihin & postimerkkeihin, seinä- ja joulukalenteriin sekä joululahjoihin (kirjoja). Syksyinen sairasloma oli minulle "päätepysäkki" monessa mielessä, kummasti alkoi miettimään, onko tavara sittenkään sen vaivan ja kärsimyksen arvoinen, jonka palkkansa eteen joutuu töissä tekemään.

Hyvää viikkoa kaikille!
SHARE:

21 kommenttia

 1. Suloisia kuvia! Materiaton tammikuu kuulostaa hyvälle, mutta tunnustan, että en taida pystyä...

  VastaaPoista
 2. Siellä ei siis ole lainkaan lunta! Ihana oravainen ja pikkulinnut mahtavissa kuvissa taasen :) Pitäisiköhän munkin tarttua tuohon haasteeseen, ei olisi yhtään haitaksi!

  VastaaPoista
 3. Taas kivoja kuvia söpöstä oravasta ja varpusista.
  Onnea vaan haasteeseen.
  Samoin sinulle hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Varpusia monasti vähätellään, mutta minä olen niistä aina pitänyt.
  Suloisia otoksia.

  Tuo haaste on mitä mainioin ja totta puhut kuomaseni, paljon vähemmällä ihminen tulee toimeen, mitä kuvitellaan.

  Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle Sussi! :-)

  VastaaPoista
 5. Kaikki vaan mukaan haasteeseen ;) mitä useampi, sen parempi!

  Voi varpusia - viime kesänä olin Saksassa, ja Lübeckin keskustassa ravintolan viereisessä pienessä suihkulähteessä oli varmaan viisitoista pulua kylpemässä. Se oli myös hauska näky! :)

  VastaaPoista
 6. Suloisia kuvia tosiaan ja mainio haaste! Eläinten touhujen seuraaminen on kyllä mahtavaa ajankulua! :)

  Hyvää viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kiva kuvasarja!

  Onnea haasteeseen, kuulostaa hienolta jutulta! Itse tulee muuten ostettua aika vähän muuta kuin lastenvaatteita. Mutta niitä tosin sitten aika runsaasti. Tosin puolustukseksi täytyy sanoa, että kaikki lähtee meiltä aina eteenpäin kiertoon jossain muodossa. Joko kirpparille, huutikseen, ystävien lapsille tai vähintäänkin kierrätyslaatikkoon :). Jos sillä perusteella saa hieman anteeksi ;).

  VastaaPoista
 8. Ei tavara korvaa mitään, mutta kyllä soin tänään itselleni rankan työpäivän päätteeksi alesta muutaman iloa ja innostusta tuovan kirjan. Ne voi aina kierrättää, kun ei enää itse tarvitse. Tai esim. lahjoittaa johonkin vanhainkotiin, sairaalaan tms.

  VastaaPoista
 9. Varpusista tulee aina lapsuus mieleen- silloin niitä oli paljon, kaupungissa. Nyt maalla näkee tosi harvoin.
  Haaste on hieno- onne matkaan

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia!
  Hieno juttu tuo haaste! Siihen pitäisi itsekkin pyrkiä, mutta minulta se jäi nyt kun ehdin jo yhden nettitilauksenkin tehdä tämän vuoden puolella. Mutta kaikenkaikkiaan olen säästölinjalla ja mietin tarkkaan mitä ostan ja onko ostoksilla pitkäkestoista käyttöä.

  VastaaPoista
 11. Varpuset, ne ovat niin ihanan puuhakkaita ja jaksavat ja jaksavat.. kivat otokset! :)
  Hyvä haaste tuo tammikuun juttu, mutta parasta olisi koko vuoden ajan pitää mielessä jollain tasolla,...tuli kyllä ostettua oikein lämmin ja kunnollinen talvitakki, jota olin jo parina talvisesonkina etsiskellyt, mutta jospa siitä taas vuosiksi iloa ja lämpöä olisi, valinta sekin, ettei joka vuosi uutta tarvitsisi hommata...:)
  Hyvää viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 12. Mari, kiitos:) Jos kokeilisit...

  Maikki, kiitos:) Nyt on lunta, aikamoinen myräkkä alkoi. Ja liukasta.

  Tule ihmeessä mukaan haasteeseen:)

  Sylvi, kiitos:)

  Nina, kiitos:) Varpuset ovat minustakin suloisia, meillä pitävät välillä kaunista konserttia, puuhailevat pihalla taikka istuskelevat pensaassa.

  Totta kirjoitat, vähälläkin tulee hyvin toimeen.


  Mirada, toivotaan monia mukaan:)

  Pulut pitävät myös kylpemisestä:) Meillä kesällä kyyhkyt myös innostuneesti pulikoivat lintujen kylpyaltaalla.

  Maalainen, kiitos:)

  Johanna, kiitos:) lapset kasvavat koko ajan, joten ei ihme, että vaatteita joutuu hankkimaan. Ja kierrätys on tärkeintä!

  Intianminttu, kirjoista pidän minäkin ja niitä tulee paljon osteltua. Kirjoja en osaa edes kuvitella ns. "turhana" ostoksena, niin paljon niistä on iloa.

  Irmeli, kiitos:) Varpusten määrä on vähentynyt vuosien kuluessa. Syytä siihen ei oikein tiedetä, ilmeisesti maatalouden väheneminen ja ympäristösaasteet.

  Susanne, kiitos:) Järkevää onkin, että koko vuoden miettii ostoksien tarpeellisuutta.

  Ansa, kiitos:) Oikeassa olet. Eiköhän kaiken ajatuksena olekin miettiä kokonaisuudessaan suhdetta tavaraan. Kestävän tavaran suhteen olen myös samaa mieltä. Parempi kestävä tuote, jota voi käyttää pitkään kuin jokin trendikäs kausituote.

  Hyvää keskiviikkoa kaikille!

  VastaaPoista
 13. Kelpaa varpusten kylpeä! Meilläkin käy orava lintulaudalla. Käyköön. Nälkä on silläkin.

  En kovin paljoa ostele muutenkaan, joten taitaa jokainen kuukausi olla minulla aika materiaton. No, ei ihan sentään kokonaan.

  VastaaPoista
 14. Ihana kurre, missähän meidän kurret ovat, kun ei näy lainkaan, nyyh.Pitää vissiin ostaa pähkinöitä.

  VastaaPoista
 15. Oravia on kiva kuvata ja lintuja, hyvät kuvat olet saanut otettua, itsekkin olen orava kuvia saanut blogiin. Hyviä kuvaushetkiä tällekkin vuodelle!

  VastaaPoista
 16. Vilma, meillä oravat ovat oleskelleet pihalla poikasesta asti, joten pitävät selvästi pihaa ja lintulautoja ominaan:)

  Sarppu, jos on kylmää ja pakkasta, oravat pysyttelevät pesässään. Tulevat lauhalla säällä esiin, joten pähkinöitä odottamaan.

  Pepita, kiitos:) Lintujen ja oravaien kuvaaminen on mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
 17. Kurrelot karkeloineen:) ihanaa seurattavaa ja kävin just äsken pesemässä lintujen juoma ja kylpyveden:) Varpuset on kovasti meillä lisääntyneet!
  Juu vois olla enemmäkin kuin tammikuu...kyllä sitä rompetta on riittämiin:) ja itse en aina suinkaan näytä mitä olen ostanut vaan monasti on jo aikaisemminkin kuvissa näkynyt.
  Mutta kukat on vaan niin ihania ja joista saan paljon mielihyvää ja joita myös mielelläni hoitelen.

  Hyvää päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 18. Ihania kuvia,kurre ja varpuset,onnea haasteeseen,mukavia tammikuunpäiviä:)

  VastaaPoista
 19. Sirkka, on tosi mukava kuulla, etä siellä on varpuset lisääntyneet:) Kukista pidän minäkin kovasti ja niitä tulee hankittua.

  Ritva, kiitos:)

  VastaaPoista
 20. Materiaton tammikuu ,aivan hyvä idea, on vaan tullut jo osteltua, ne ALET houkuttaa ja koukuttaa, jotain ihan halvalla kun saa ;D
  Kivat puutarha apulaiset viihtyy Sussin puutarhassa ja lintuset ♥
  Miellä täällä ihmeen vähän on lintuja näkynyt..

  VastaaPoista
 21. Asiaa. Suosittelen muuten Aikapankkia ja Netcycler-palvelua askelissa tällä polulla.

  VastaaPoista

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig