sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Kevät Ruissalossa

Lauantaisia kuvia Turun kasvitieteellisestä puutarhasta Ruissalosta. Kevät näkyy olevan Turussa pari päivää edempänä kuin pääkaupunkiseudulla. Ruissalossa näkyi sini-ja valkovuokkoja, joita meillä päin ei ole vielä paljolti näkynyt. Näissä kuvissa on keltavuokkojakin puutarhan puolelta.

Samalla matkalla kävimme puutarhaliikkeessä ja mukaan tarttui lannoitteita, orvokkeja ja muutama esikko. Haaveilin romanttisista vaaleanpunaisista peiteruusuista (huokaus), mutta päädyin sitten Mustialan ruusuun, jonka kestokyky huonon maaperän ja säiden suhteen pitäisi olla loistava. Jotenkin on viime vuosina oppinut, että tämäntyyppiset kasvit ovat se paras valinta:)
SHARE:

13 kommenttia

 1. Kiva kun pääsin kurkistamaan Ruissaloon mukanasi. Olen netistä etsinyt tietoja kasvitieteellisistä puutarhoista, sillä ne kiinnostavat tosi paljon.

  Orvokkeja ja muitakin kevätkukkia tekisi minunkin mieli jo käydä ostamassa, mutta meillä on vieläkin lunta. Kuistille voisi jo osta.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa nähdä Ruissalon kevät!
  Oletko kuullut Easy Elegance ruusuista? Niitä pitäisi saada Multasormesta ja Prismojen kesäpihoilta ja muista S-likkeen ketjuista. Näitä ruusuja mainostetaan istuta ja unohda ruusuiksi. Jos vain niitä löydän, taidan kokeilla....
  Kaunista sunnuntaita!!Ihanaa, kun on LÄMMINTÄ!!:))

  VastaaPoista
 3. Jos mustialan ruusu on sama kuin Minette ( luulisin et on)niin se ei kyllä kovin hyvin kestä sadetta. Nuput eivät auka jos on kovain sateista :(

  VastaaPoista
 4. Tulin katsomaan kuinka kaunis kevät on Ruissalossa...kaunis on kevät se on jotain niin ihmeellistä ja onnellista aikaa...sydän lyö kahtasataa niin paljon luonto meille antaa nähtäväksi ja koettavaksi...ei ole itsestään selvää koskaan...
  keltavuokot ei meillä vielä ole näyttäytyneet, viime vuoden jälkeen. mutta sen tiedän kyl tulee...
  linnut nauttivat täällä kylpemisestä, jonoa on... olen muuten nyt lopettanut talviruokinnan..saavat nauttia kylpemisestä.

  VastaaPoista
 5. Ihana lampi kuvassa. Sain jo haravoitua saunan päädyn hiekka-alueen ja verantaa kesäkuntoon laitettua. Voisikin käydä puutarhareissulla hakemassa kukkia vaikkapa Plantagenista. Sinne on kyllä matkaa 80 km, mutta ei se mitään.
  Ihanaa kun on lämpimämpää.

  Terkuin Lennu!

  VastaaPoista
 6. Susanne, Turun kasvitieteellinen on vierasilemisen arvoinen paikka, jos käytte joskus Turussa. Puutarhan lisäksi itse kasvihuoneet ovat hienot. Ja Russalossa on kaunis luontopolku.

  Marge, kiitos, tuota ruusua täytyykin kokeilla, prisman kesäpiha löytyy melko läheltä.

  Amelia, kävin tarkistamassa kirjasta ja oikeassa olet, nuput eivät avaudu sateessa tai kukat homehtuvat. Pahus, ei taida tulla ruusutarhaa. Näköjään pitäisi aina olla kunnon opaskirja ostaessa mukana. Onneksi en vielä ehtinyt niitä istuttaa, täytyy nyt miettiä tarkasti paikkaa.

  Sirkka, voi teillä kasvaa myös keltavuokkoja, upeaa, ne ovat harvinaisia. Meillä varpuset ovat intoutuneet niin kylpemisestä, että vesi vain pärskyy ja altaaseen saa käydä lisäämässä usein vettä:)

  Lennu, lampi ympäristöineen on tehty itämaiseen tunnelmaan, havupuut sen ympärillä ovat aivan ihania.

  Hyvää alkuviikkoa kaikille!

  T. Sussi

  VastaaPoista
 7. =) Kevät niin pitkällä siellä etelässä. Minä etsin pikkulintusille sopivaa kylppäriä pihaan kun ovat ottaneet tavaksi kylpeä koirien kupeissa=)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia! Voi kun olisi hauska käydä tuolla kasvitieteellisessä puutarhassa... Minä olen haaveillut vaaleanpunaisesta runkoruususta kesäksi :)

  VastaaPoista
 9. I H A N A N N Ä K Ö I S T Ä !
  Voi kun pääsisi kanssa tuonne!

  VastaaPoista
 10. I H A N A N N Ä K Ö I S T Ä !
  Voi kun pääsisi kanssa tuonne!

  VastaaPoista
 11. Mimmuli, kuulostaapa mainiolta, koirien juomakupit ovatkin kylpijöiden käytössä:)

  Mari, runkoruusu kuulostaa upealta, sellainen olisi ihana.

  Jossu, Ruissalo on vierailemisen arvoinen paikka, isot vanhat tammet ovat itsessään jo nähtävyys.

  T. Sussi

  VastaaPoista
 12. Taidan olla ihan ensimmäistä kertaa täällä lueskelemassa, kivan tuntuinen blogi sinulla! :) Tuo Ruissalon puutarha vaikuttaa kivalta paikalta, voisi joskus itsekin mennä sinne ihailemaan :)

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!

Vanhemmissa postauksissa on kommenttien valvonta päällä, jotta minulta ei jää viestit huomaamatta.

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig