maanantai 18. toukokuuta 2009

Lomaviikon jälkeen

Lähes koko viikon ahertamisen jälkeen tuntuu, että puutarha on edelleen parhaimillaan pimeässä:) SYVÄ HUOKAUS... No, joka tapauksessa poistin ensimmäisten asukkaiden noin kaksikymmentä vuotta sitten istuttamat, lähes kuolleet vuorimännyt ja istutin uusia havupuita, enää tarvitaan vain paljon lisää uusia kukkia:)

Alkuperäinen vanha käpyvalaisin vaihtui uuteen pihavaloon..
Lisää kasveja tarvitaan...
120 senttinen valkokuusi uudessa kodissaan. Jos ihmettelette pientä "mökkihörskää" vasemmassa yläkulmassa, niin se on siilimökki, Turun Kakskerran Mikolta hankittu koti piikkikavereille:)
Puutarhassa viihtyvät parhaiten poimulehti ja vasemmassa yläkulmassa oleva Mooseksen palava pensas. Äidin äidilla oli Mooseksen palava pensas puutarhassa ja muistan kuinka itse tarina ja kasvi kiehtoivat lapsen mieltä...Koiranhammas "piilossa"Kirjopikarililja myös piilosilla
Viime syksynä istuttuja tulppaaneja, saa nähdä minkälaisia ovat, en taaskaan muista mitä olen istuttanut:)

SHARE:

7 kommenttia

 1. Kaunista jälkeä syntyy ja kasvit nopeasti täyttävät paikkansa.
  Tulppaanisi näyttävät todella muhkeilta, kukkaan puhjetessaan ovat varmasti upeat.

  Puutarhaniloja toivottelen!:)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia, paljon olet saanut aikaiseksi! Ompas teillä pimeät yöt ;)

  VastaaPoista
 3. Vuorimännyistä tulee parinkymmenen vuoden jälkeen rumia ja liian isoja. Äitini edellisen asunnon pihalla oli 30 vuotiaat ja ne oli ihan liian isot ja maata pitkin lakoavat.

  Nopeasti kasvit alkaa leviämään. Meillä on 6 kesä menossa pihan tekemisen jälkeen ja nyt tuntuu että pitää alkaa rajoittamaan jo kasvua ja leviämistä.

  VastaaPoista
 4. Ihana ulkolyhty, meillä taitaa olla aika lailla samanlainen.
  Kukkasi ovat kauniita ja pian ne leviävät ja leviävät...;)
  Minäkin odotan tulppaanien aukeamista, melkein on jo osa auennut...
  Ihanaa viikkoa sinulle, ahertajalle!!:))

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia! Kaikkea kaunista kasvamassa :) En ole muuten kuullutkaan sellaisesta kasvista kuin tuo Mooseksen palava pensas... Aina sitä oppii jotain uutta :)

  VastaaPoista
 6. Nina, kiitos, kauniisti sanottu:)

  Mari, kiitos, ihan noin pimeää ei täällä ole, kamera tummentaa kuvia, se ei ole paras mahdollinen hämärä/pimeä kuvauksiin:)

  Jossu, kuulostaa hyvältä, että kasvit leviävät nopeasti nyt näyttää niin paljaalta. Vuorimännyt näyttävät tosiaan harventuvan ja rumenevan vanhetessaan, harmitti kaataa ne pois, mutta sen verran kuivuneita ja rumia ne olivat.

  Marge kiitos, mukava kuulla, että teillä on samanlainen lyhty:)

  TeeKoo palava pensas on harvoja, jotka näyttävät täällä pihassa viihtyvän tosi hyvin, se kasvaa todella reheväksi. Tähän tulee vaaleanpunaisia kukkia, mutta sitä on myös valkoisena. Kasvi on myrkyllinen ja sen koskettelusta voi saada rakkuloita, lapsena minua kiellettiin ehdottomasti siihen koskemasta.

  Mukavaa tiistai-iltaa kaikille!
  T. Sussi

  VastaaPoista
 7. Kova urakka on ollut kaivaa pois vanhat vuorimännyt. Meillä on jotain aidannetta joka pitäisi saada pois saunan vierestä, mutta siihen tarvitaan kyllä kaivinkone, juuret näyttävät niin hirveiltä ja joka paikkaan levinneiltä. En sentäs viitsi poikaani pyytää räjäyttämään kasvit taivaalle, hih.

  Kauniita kuvia, poimulehti on ihan kaunis kasvi kukkatarhaan.

  Kivaa helatorstaita ja puutarhapäiviä!

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!

Vanhemmissa postauksissa on kommenttien valvonta päällä, jotta minulta ei jää viestit huomaamatta.

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig