perjantai 5. maaliskuuta 2010

Lumipainajainen

Alkuviikosta taloyhtiöllä oli lumenpudotus katoilta. Lunta oli kinostunut katoille pahimmillaan metri ja vähimmillään puolimetriä.

Pahimmissa kuvitelmissanikaan en voinut aavistaa, miltä pieni rivitalopiha (jolla jo ennestään oli lunta liki 70 senttiä) näyttää kun siihen lisätään lumet katoilta. Lopputulos näytti kuin kuorma-auto olisi käynyt kippaaamassa pari kuormallista lunta. Kun kotiin tultuani näin, missä kunnossa puutarhani oli, en voinut muuta kuin itkeä... Lunta oli yli 170 senttiä, yli ikkunoiden.

Piha on umpinainen, sille ei ole pääsyä muualta kuin asunnon kautta ja lumi on aina sulanut pois todella huonosti. Riskinä on vielä, että sulamisvedet valuvat talon alapohjaan. Eikä mikään puutarha kestä vedessä lillumista, talosta puhumattakaan.

Taloyhtiö on jo suunnitellut keväällä pumppaavansa vettä pois pihoilta, sitten joskus...

Kunnon "kylähulluna" ryhdyin puuhaan, olen kantanut lunta pois pihalta. Sitä olenkin tehnyt aina kotiin päästyäni, mutta se hidasta ja raskasta puuhaa.

Tässä kuvia

Päivä pudotuksen jälkeen, terassi on kaivettu esiin ja lunta kannnettu pois valtavat määrät. Hopeanvärinen koristelintuni oli onneksi säilynyt ehjänä

Eilen, lunta kannettu pois ja pois...
Ja tänään, minusta kyllä tuntuu, ettei lumi vähene millään. Saa nähdä onko puutarhasta kevääällä jäljellä muuta kuin savinen vesiallas... (VOI ITKU!) Pensaat ja ruusut näyttivät olevan pilkkoontuneita lumen painosta.

SHARE:

17 kommenttia

 1. Lohdutuksen sana, kasveilla on kyllä tosi hyvä taipumus selviytyä kaikenlaisesta koettelemuksesta... No, en tiedä auttoiko, mutta älä vielä ihan pahinta ajattele.

  VastaaPoista
 2. Aurinko saisi jo kernaasti tulla hätiin : )

  VastaaPoista
 3. Voi Sussi, aivan sama meillä myös,
  katolla tiputtivat lumet, jota oli metrin verran eli ylikin..ja arvaa vaan,kun lapiolla metsään vein lunta tuntitolkulla ja nyt hartiat on jumissa, kuin lumiukolla, odottelen sulamista!
  Tämä ei ole todellakaan ensimmäinen kerta, aikaisempina vuosina olen aina kantanut lapiolla kuutisen tuntia
  lumia metsään..pikkuiselta pihaltamme päivittäin,
  Lisäksi kaikki pensaat ovat lytyssä maata myöten..mutta uskon, että selviävät aurinko armas auttaa ja iloinen mieli edesauttaa, jotenka eläkäämme toivossa ja ajatellaan parasta, kaikki kääntyy vielä hyväksi!

  Auringon paistetta päivään jokaiseen!

  VastaaPoista
 4. Olipa ikävä juttu :(. Meidänkin takapihalla kamalasti lunta, vaikka eivät ole katolta lumia pudottaneetkaan, joka kyllä on ihmetyttänyt sekin, että kestääkö meidän katto :/.

  Pidän peukkuja että kasvisi kestävät ja ettei muitakaan vahinkoja pääse syntymään! Lumesta huolimatta mukavaa viikonloppua sinulle :).

  VastaaPoista
 5. Voi tuota lumen määrää. Toivottavasti kuitenkin aurinko saa kaikki pensaat, ruusut ja muut kasvit piristymään ja toipumaan!!! Kyllä minuakin jännittää miltä omassa pihassa näyttää kun tuo kaikki lumi on sulanut pois.
  Meillä viime talvena myyrät teki tuhojaan, nyt onneksi näyttää ettei niitä ole paljoa.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. No voihan itkun litku, mutta toisaaltaan lumi kyllä suojaa kasveja ja tämä lumihan on aika höttöä, kun ei ole olut suojasäitä.

  VastaaPoista
 7. Voi ei :( Toivotaan aurinkoa avuksi! Kaikesta huolimatta hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Irmeli, kiitos:) Onneksi olen jo alunperin valinnut pihalle mahdollisimman kestäviä kasveja.

  Taru, niinpä, aurinkoa odotellaan ja kovasti, ja lämmintä myös:)

  Sirkka, toivottavasti hartiasi ovat kuntoutumassa, lumen kanto on valtavan raskasta puuhaa. Toivottavasti saamme oikein aurinkoisen kevään, joka sulattaa lumet vauhdilla pois.

  Johanna, pelko kattojen kestävyydestä saikin täällä aikaan lumen pudottamisen, on ihan käsittämätöntä miten paljon katolla oli lunta.

  Susanne, varmaankin monessa puutarhassa tänä keväänä huolestuneuna odotellaan, miltä näyttää.

  Amalia, totta, onneksi pihalla jo ollut lumi oli aika höttöä, eikä mitään kovaa.

  Tänään oli mieskin apuna ja pihalta on saatu lunta jonkinverran taas pois. Sitä on arviolta pihalla vähimmillään metri ja pahimmissa paikoissa 1,5 metriä.

  Kaikesta huolimatta, hyvää viikonloppua ja paljon aurinkoa:)

  VastaaPoista
 9. Mari, kiitos:)

  Aurinko on onneksi täällä tänään paistanutkin. Huomasimme juuri, että naapuritaloyhtiössäkin siirtelevät lunta, sielläkin oli lumenpudotus viikolla ja lunta yhtä paljon kuin täällä.

  VastaaPoista
 10. Voi ei, ymmärrän kyllä huolesi. Meilläkin samaa ongelmaa, vaikka asumme omakotitalossa. Takapihan kuisti on täynnä katolta tiputettua lunta ja tänään viimeksi sitä tyhjentelin.
  Toivotaan, että aurinko haihduttaisi kosteutta taivaan tuuliin mahdollisimman paljon.

  Leppoisaa lauantaita kaikesta huolimatta Sussi! :)

  VastaaPoista
 11. Voi kurjuus!! Miehenikin on takaterasiltamme luonut lumia pois, kun siellä oli jo ennestään paljon ja katolta tippui lisää, jotta laudat eivät alkaisi painumaan lumen painosta. Tämä on kovaa lumen luontiaikaa, pihalta, katolta, taas pihalta katon lumet, portailta...*huoh* tulispa jo kunnolla kevät, mutta ei tulvakevät.

  Olen kans huolissani suviruusupensaastaani, joka oli jo iso, mutta nyt ihan painunut lumen alla, selviävätköhän kukat..uskon kyllä, että monien kasvien varret ovat aika joustavia ja nousevat taas keväällä.

  Jaksamista töihin ja lumenluontiin! Pidä huoli itsestäsi!

  VastaaPoista
 12. Nina, niin monessa kodissa tuntuu olevan sama ongelma lumen paljoudesta. Tämä on 20 vuotta vanha taloyhtiö, jonka katoilta ei ole koskaan aikaisemmin tarvinnut lunta pudotella. Tämä on ollut lumisin talvi vuosiin.

  Marge, kevättä odotellaan ja kovasti. Ja ei tulvia. Aurinko onneksi paistaa nyt ja pihaa katsoessani ajattelen: haihdu lumi!

  Mukavaa sunnuntaita kaikille!

  VastaaPoista
 13. Täälläkin lapio on heilunut useita päiviä, jotta kulkuväyliä on saanut avatuksi. Pohdin jo, että laittaisin lehteen ilmoituksen lahjoitetaan ilmaiseksi lunta:)
  Tokkopa halukkaita löytyisi:)
  Leppoisaa sunnuntaipäivän jatkoa!

  VastaaPoista
 14. Riitta, minullakin kävi mielessä, että huolisikohan joku pussitettua lunta, olisi useita kymmeniä säkkejä tarjolla:)

  Mukavaa ja aurinkoista viikkoa kaikille!

  VastaaPoista
 15. Ei ihme että hatuttaa! Mutta tuleepa jumppaa hauiksille kun siirtelet noita lumivuoria. Kasvit on onneksi sitkeitä, kyllä ne sinua taas kesällä ilahduttavat ^^.

  VastaaPoista
 16. Moi, tässä minäkin olen ihmetellyt miten kaikki put ja kasvit selviävät tästä lumikuormasta, hieman jännittää joutuuko leikkaamaan maantasalle montakin puskaa..onneksi kevät tulee pian..huoks.

  Ihanaa naistenpäivää<3

  VastaaPoista
 17. Tuuluska, lumen siirto käy hyvin voimaharjoittelusta, raskasta puuhaa.

  Mimmuli, monet pensaat joutuu varmasti leikkaamaan, meillä näyttää angervo menneen aivan murskaksi, mutta onneksi se on alasleikattava. Ruusut näyttävät samoin olevan palasina, tosin osa niistä on vielä runsaan lumen alla.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!

Vanhemmissa postauksissa on kommenttien valvonta päällä, jotta minulta ei jää viestit huomaamatta.

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig