keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kirpparikauppiaana

No, niin, nyt joudun myöntämään, että mies oli oikeassa kirppariepäilyjensä suhteen (Taitaa tuntea vaimonsa turhankin hyvin, heh). Minusta ei ole kirpparikauppiaaksi. Vasta viisi päivää mennyt ja siinä samalla ovat kärventyneet hermot.

Tiesin, että ihmiset sotkevat myyntipöydän, mutta en olisi ikinä uskonut, minkälaisen sotkun saavat aikaan, kaikki tavarat ovat hetkessä yhtenä myttyröykkiönä.  Osaa tavaroista ihmiset kuljettavat pitkin myyntipaikkaa ja jättävät sitten toiseen pöytään (Tässä on tietysti se etunsa, että tavarasta ainakin pääsee eroon kun se päätyy toisille).  Olen joka päivä joutunut käymään siivoamassa ja järjestämässä. Kotiin tultuani olen mutissut kirpparin hunnilaumasta, joka jättää vain savuavat tavararöykkiöt jälkeensä.  Ja mies on saanut virnistellä...

 Eilen hermostuin ja alensin hintoja entisestään, tänään onneksi pöytä oli lähes tyhjä, lukuun ottamatta kirjoja, joita  on vielä paljon jäljellä. Minulla oli tarkoitus lisätä myyntiin vielä vaatteita, mutta taidan viedä ne suoraan kierrätykseen, pääsen helpommalla.  Ensi viikolla haen  jääneet tavarat pois ja sen jälkeen minua ei saa kirpparikauppiaaksi seuraavaan sataan vuoteen, heh...

Hyvää loppuviikkoa!

Kuvan vanhan kaapin olen saanut sukulaiselta vuosia sitten


SHARE:

21 kommenttia

 1. Minäkin olen todennut saman silloin kun pidin kirpparia. Kyllä osaavat sotkea :)

  Minä tosin vaihdoin parin viikon jälkeen kaikki pois ja vein uudet tilalle. Huomasin nimittäin sellaisen seikan että eka viikolla aina on paras myynti. Sitten hiipuu vaikka veisi joukkoon lisääkin.

  VastaaPoista
 2. Vai sellasia sotkijia ne ovat?
  Kyllähän siinä hermoja koetellaan.
  En ole koskaan kirppiksellä ollut mymässä, enkä kyllä paljoa ostoksillakaan.
  Olen viennyt aina suotaan kierrätykseen.

  Kaunis kaappi sinulla on.

  kiitos ja hyvää viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. No voi harmi, kun jäi tuollainen fiilis.

  Itsekin kävin kerran päivässä järjestelemässä pöydän, kun myin kirpparilla vaatteita ym, mutta itse en pitänyt pöytää kuin yhden viikon (viikko oli minulle ihan riittävä aika). Olihan siellä penkomisen jälkiä, mutta en ainakaan huomannut että myymisiäni olisi muualle kuljeteltu, tai sitten en vaan huomannut ;D.

  VastaaPoista
 4. Kurjaa kun tuollaista kirppispöydän pito on. Minulla ei ole ollut milloinkaan kirppispöytää eikä ole asiasta kokemusta. Olen laittanut suoraan kierrätykseen vaatteet ja kengät mitä ei tule käytettyä. Laiskana olen päässyt niin helpommalla:)

  Todella kaunis tuo vanha kaappi!

  VastaaPoista
 5. Tuttu tunne! :)
  Enpä ole aikoihin enää myyntipöytää varannut, kun kovasti niin työtä teettää sen kanssa.
  Mukavaa on, kun olet saanut paljon jo myydyksi.

  Kaunis kuva!

  VastaaPoista
 6. Itsellänikin sattuu olemaan myyntipöytä, kun lasten vaatteita ja muuta tavaraa lastenvaatekirpputorille vein myyntiin...läpinäkyvään folioon pakattu paketti revitty auki ja osat levitetty myös pitkin kirpputoria...siis, rasittavaa touhua! Liekö hyötyä...
  Sinulla on täällä kauniita syksyisiä kuvia!

  VastaaPoista
 7. Lezzie, olin kuullut sotkemisesta, mutta silti sen määrä yllätti. Jännää tuo myynnin hiipuminen ekan viikon jälkeen.

  Sylvi, olisi varmaan helpompaa, jos en itse olisi niin tarkka siisteyden ja järjestyksen suhteen, kirpparimyynti ei selvästi sovi tietylle persoonatyypille:)

  Johanna, kirppareissa on varmasti eroja. Yllätys tämä oli minulle, mutta onneksi se on pian ohi:)

  Susanne, jatkossa minäkin vien vain kierrätykseen. Ja mietin tarkkaan ostoksia, ettei tule mitään, mistä pitäisi päästä eroon:)

  Kaappi on minulle hyvin rakas, olin tosi iloinen kun sain sen vuosia sitten.

  Nina, työtä on tosiaan niin paljon, että jää minulle ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi. Oli ainakin opettavainen kokemus:)

  Sara, ihmettelen vieläkin tavaroiden kuljettamista ja pakettien repimistä, itselle se ei tulisi mieleenkään. Ja kuten totesin, oli ainakin opettavainen kokemus:)

  Hyvää torstaita kaikille!

  VastaaPoista
 8. Huonoa tuuria sinulla. Minä pidän aina vain yhden viikon kirpparipöytää, mitä ei silloin mene, ei mene sen jälkeenkään. Tosin varastaneetkin ovat ryökäleet vanhaa roinaa, no tarpeeseen on mennyt.
  Muuton jälkeen on taas röykkiöittäin tavaraa menossa myyntiin, varaan pöydän.
  Tosi kaunis kaappi, sen päälle on mukava laitella asetelmia :)

  VastaaPoista
 9. Jaksoit kuitenkin kaksi viikkoa kulkea kirppiksellä. Onnittelut!
  Minä olen oppinut ettei kannata pitää kuin viikko kerrallaan ja loppuviikosta alentaa hintoja sen verran, että pääsee eroon tavarasta.
  Pääsit tavaroista eroon. Hyvä!
  Nyt voit vaihteeksi ostaa, mitä tekee mieli, kun ei ole huonoa omaatuntoa turhasta tavarasta, joka täyttää kaikki kaapin pohjat.

  Kaappisi on kaunis ja samoin asetelma kaapin päällä.

  VastaaPoista
 10. Kyllä, kukaan ei viiti laittaa missään mitään paikalleen, ärsyttävää minustakin!

  Harmitus sentään.. mutta ompa sulla komea kaappi, pidän noista komistuksista!

  Iloista torstaita ♥

  VastaaPoista
 11. Voi harmi. Mielipahan tuommoisesta itselleen saa ja kiukun kaupan päälle. Hmh.
  Minäkin olen enemmän laittanut kierrätykseen. Ja lastenvaatteita on mukava antaa ystävien lapsille.
  En ole muutamiin vuosiin laitellut kirppispöytää ja nyt juuri on varauksessa, mutta oliskohan viisainta perua...
  Mukavaa loppuviikkoa kaikesta huolimatta!!

  VastaaPoista
 12. Blogissani on haaste sinulle:)

  VastaaPoista
 13. Markka, mietin pitkään otanko yhdeksi viikoksi vai kahdeksi. Nyt viisaampana ottasin myös vain yhdeksi viikoksi. Opettavainen kokemus minulle joka tapauksessa:)

  Irene, parasta onkin, että nyt on kaapeissa tilaa:)

  Huomasin myös, että hintojen alentaminen saa tavaran kaupaksi, 50 sentin tai euron hinnoilla alkoi heti tavara katoamaan pöydästä.

  Seijastiina, hämmästyin tosiaan, miten ihmiset eivät laita tavaroita paikalleen. Olisi mielenkiintoista tietää, että ovatkohan kotonaan samanlaisia, kaikki tavarat siellä sun täällä, hih...

  Tinttarus, harmitti kyllä, mutta oli opettavainen kokemus. Älä turhaan peru varausta, ehkä sinulla menee paremmin, eri kirppareilla on varmasti eroja keskenään.

  Susanne, tulossa katsomaan...

  Hyvää perjantaita kaikille!

  VastaaPoista
 14. Hei pitkästä aikaa!

  Kaunis tuo kaappi :)Kyllä tuo kirppistouhu on aika hermojaraastavaa välillä, mutta on siinä oma hohtonsakkin. Hyvää pyhäinpäivää sinulle ja miehellesi <3

  VastaaPoista
 15. Juu... ei ole minustakaan kirpparimyyjäksi, vaikka kannatankin kirpputoreja ja kierrätystä.

  Upea tuo vanha kaappi!

  VastaaPoista
 16. ;D ihan samanlaisia kokemuksia mullakin! Toinen on sitten se, että ei yhtään osaa ennakoida mikä menee kaupaksi. Esim. mulla on se kokemus että hiemankin erikoiset ja omasta mielestä ne hienoimmat vaatteet, eivät tuppaa menemään kaupaksi vaikka ilmaiseksi antaisi mutta sitten joku oikein nuhjaantunut ja käytännöllinen trikoo poolo meni heti eka päivänä... :)Otappa siittä sitte selvä! Kyllä mullakin kahen kirpparikeikan jälkeen menee romppeet suoraan hyväntekeväisyys kirppiksille, ei oikein maksa vaivaa tuo kirppispöydän osto...

  VastaaPoista
 17. Mulla on vähän sama ominaisuus... siis ettei musta ole kirppiskauppiaaksi.

  Mukavaa viikoloppua!
  -kisu-

  VastaaPoista
 18. MaMMeli, kiitos:) Kirppareita on ainakin hauska katsella.Ja olihan tämä kauppiaana olo oma kokemuksensa.

  Ninnu, Onneksi meillä ei ole enää juuri ylimääräistä tavaraa, josta pitäisi päästä eroon:)

  Sanna-Pauliina, meillä on monella ollut samanlaisia kokemuksia:) Ihmettelin myös kuinka yllättävästi toiset tavarat menevät kaupaksi ja toiset eivät.

  Kisu, kovaa on olla kauppias, parempi siirtyä helpompiin hommiin ja onneksi täältä ei enää juuri ylimääräistä tavaraa löydy:)

  Rauhallista ja hyvää pyhäinpäivän iltaa kaikille!

  VastaaPoista
 19. Juu puhut asiasta olen huomannut samaa itsepalvelukirppiksellä...jos olen huomannut,että hei eihän tämä tavara ole tämän pöydän, lähden etsimään kyseistä pöytää ja huh ihan toisessa päässä, mutta päätyi oikella omistajalle..näin teen usealle tavaralle ja kerran en löytänytkään kyseitä paikkaa 300 viimeinen pöytä oli 299 vei kassalle ja kysyin missä pöytä, johon hän että se on lopetettu saat pitää sen ...vein roskiin oli käyttökelvoton ja rikki?:)

  Kaunis senkki...jään vielä katselemaan sitä!

  Hyvää illanjatkoa:)

  VastaaPoista
 20. Voi voi, tutulta tuntuu... hyvä idea on tutussa taloyhtiössä kierrätysnurkka - siinä ei raha liiku, tavara tarvitsevalle. Hyvä, että tavarat kuitenkin liikkuivat myyntipaikaltasi. Mukavaa pyhää pyhän perään!

  VastaaPoista
 21. Sirkka, tavaroiden palauttamisessa pöydältä on työtä. Nyt kun pöytä on ollut jo puolityhjä on sille ilmestynyt entistä enemmän muiden tavaraa, D! kaikki olen vienyt oikeille paikoilleen.

  Pau, ystävän taloyhtiössä on juuri tuollainen pöytä. ystäväni on tehnyt siitä useita löytöjä.

  Tyytyväinen olen, kun lähes kaikki myynnissä olleet tavarat ovat löytäneet uuden kodin:)

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!

Vanhemmissa postauksissa on kommenttien valvonta päällä, jotta minulta ei jää viestit huomaamatta.

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig