torstai 2. helmikuuta 2012

Talvipuutarhuri

Olin tässä eräänä päivänä keittiössä, kun satuin samalla vilkaisemaan ulos ikkunasta. Ensin hämmästyin, että mitä kummaa siellä pihalla on.  Olohuoneen ikkunasta avautui täysi näkymä:


 Uusi "puutarha-apulainen" leikkaamassa ja mutustelemassa angervon oksia. Kaivoi niitä myös hyvin tehokkaasti etutassuillaan lumen alta esille. Hyvin kasvavaa angervoa täytyy joka vuosi harventaa ja leikata, joten tästä ei ole onneksi haittaa. Mutta koska tämän apulaisen kanssa edustamme taatusti eri koulukuntia siitä, mitä oksia puutarhasta leikataan ja poistetaan ja mitä ei, kävin suojaamassa muutamat puut pihalta verkolla.

Sekasorron Mari on muistanut minua haasteella ja Nostalgian ja patinan Sanna-Pauliina tunnustuksella. Iso ja lämmin kiitos teille! Palaan niihin seuraavassa postauksessa.


SHARE:

22 kommenttia

 1. Onpa suloinen kaveri! :) En tiedä miten yleisesti ottaen näihin touhuliisoihin suhtaudutaan, mutta minä olen aina ihan riemua täynnä kun näen elämää ympärilläni.

  Tänään aamupäivällä meidän keittiön ikkunan edessä, lintujen ruokintapaikan alla, pieni päästäinen kävi nappaamassa muutaman siemenen. Sisätiloissa en näistä pienistä välitä, mutta kyllä se vaan niin herttaiselta tuolla kaiken lumen keskellä näytti. :) Toivottavasti pärjäilee.

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuus! Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 3. IHANA!!! Hyvät kuvat onnistuit saamaan apuristasi!

  VastaaPoista
 4. Uusi "puutarha-apulainen" katsoo työsuhteen olevan vakituinen jo ensimmäisestä päivästä lähtien. "Apujoukkoja" seuraa perässä.

  VastaaPoista
 5. Sulla näitä pörrö- ja töpöhäntiä riittää pihapiirissäsi. Mukavahan niitä on seurailla, mutta...

  VastaaPoista
 6. Söpöset haluavat auttaa, mutta todellakin eivät ole saaneet mieluisaa koulutusta. Hyvän kuvan sait ainakin.

  VastaaPoista
 7. Rusakot on niin söpöjä :)
  Mutta huomasin myös, että kivasti näyttää norjanangervo maittavan ja vähän on tainnut kesällä istutetun luumunkin oksat kelvata. Toisaalta, mitä sitten, onhan noita kasveja :) Eivät ainakaan vielä ole tehneet mitään maata mullistavaa tuhoa.
  (Kop, kop, kop - koputtaa päätään...)

  VastaaPoista
 8. Paljon olet saanut otettua suloisesta vieraasta kuvia. Noita luonnoneläimiä on kiva nähdä omalla pihalla, vaikka ne joskus vähän vahinkoakin saavat siellä aikaan...:)

  VastaaPoista
 9. On tuo sellai apulainen, että tekee enemmän tuhoo, kun laki sallii.

  VastaaPoista
 10. Maalainen, sama juttu minulla:) Monet eivät tosin rusakoista ilahdu, kun jyrsivät kaikkea. Laitoin suojat osiin puista ja loput saa pupu minun puolestani syödä.

  Päästäiset ovat tosi symppiksiä pikkuotuksia, eivätkä ne onneksi sisätiloihin pyri:)

  Ninnu, kiitos:)

  Maikki, kiitos:)

  Tapio, varmasti näin;D!

  Nettimartta, voivathan ne vahinkoa aiheuttaa, mutta osan puista olen suojannut verkolla ja osaa pensaista joutuisin joka tapauksessa itse keväällä leikkaamaan.

  Sylvi, Erimielisyys siitä, mitä leikataan ja mitä ei on tosiaan taattu näiden apureiden kanssa.

  Tiina, angervo tuntuu niille tosiaan maistuvan. Angervot kasvavat niin nopeasti ja vaativat meillä aina leikkausta joten minusta ei haittaa, vaikka niitä syövätkin.

  Anu, pupusuojaverkkoja laittavat meillä monet. Tosilla pihoilla on taas niin vähän kasveja, ettei niissä ole edes mitään pupuille kelpaavaa.

  Amalia, niinhän ne voivat tehdä. Onneksi minulla on pieni piha, jonka puut saattoi helposti suojata.

  VastaaPoista
 11. Kiva kuvasarja "puutarha-apulaisesta"! Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 12. Mukava apulainen kunhan ei tekisi pahojaan,meidänkin pihalla noita rusakoita on ollut,en ole onnistunut saamaan kuvaa.)

  VastaaPoista
 13. Niin suloisen näköinen...mutta, mutta...mä olen kans näiden puutarha-apulaisten kanssa ihan eri koulukunnan kasvatteja...mä koetan suojella mun omppupuita, ne on nyt toista talvea hirmu ison häkin suijissa.
  Mukavaa viikonloppua!
  -k-

  VastaaPoista
 14. Osaisinpa suhtautua yhtä tyynesti pitkäkorvaisiin vieraisiin... meillä päin citykaneja on enemmän. Pari taimipienokaista meni viime talvena niiden suihin.

  VastaaPoista
 15. Johanna, kiitos:)

  Ritva, rusakot ovat nopeita ja arkoja, en ole aikaisemmin kuin pari kertaa nähnyt niiden uskaltautuvan meillä sisäpihalle asti.

  K, omenapuut ovatkin niiden herkkua. Oikeastaan onkin ihan hyvä, ettei meillä ole omenapuita, olisivat varmasti jo päätyneet parempiin suihin.

  Villa Verna, citykaneja käy kyllä sääliksi, kun ajattelee, että kaikki ongelmat ovat alkujaan ihmisistä, jotka ovat päästäneet kaneja irti. Meillä ei niitä onneksi ole vielä näkynyt, mutta Helsingissä olen usein nähnyt.

  VastaaPoista
 16. Kiva kuvasarja uudesta "puutarha-apulaisesta"!
  Minä ihmettelin yhtenä iltana kun oli jo hämärää että mikä iso eläin kyykkii syömässä lintulaudan alla. Jänishän se oli.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 17. Susanne, kiitos:) Monesti rusakot ja jänikset löytävät lintulaudalta pudonneet rippeet, fiksuja eläimiä.

  Hyvää sunnuntaita kaikille!

  VastaaPoista
 18. Eri koulukuntaa...;D

  Ihana teksi ja suloinen pupu!!♥

  Mukavaa uutta viikkoa!♥

  VastaaPoista
 19. Marge, juu, vähän eri puutarhurioppia, D!

  Kiitos:)

  Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

  VastaaPoista
 20. Vuosi sitten pääkaupunkiseudulla asuessamme siellä oli rusakoita niin, että puskat kuhisi. Täällä niitä ei ole. Yksi metsäjänis, nyt valkoinen kuljeskelee tässä lähistöllä. Sen jäljet löytää aamuisin aina lumesta.

  VastaaPoista
 21. Voi ,sinulla on nyt siellä hiukan suurempi apulainen, söpö on ♥
  Kiva kun on luontoa ympärillä, ja saa iloita metsän eläimistä.
  Me käytiin mökillä, pupun jälkiä oli piha täynnä ja niin autiota, kevättä ootellen, hyvää viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 22. Vilma, en ole metsäjänistä montaa kertaa nähnytkään ja en koskaan täälläpäin. Rusakoiden valtakuntaa niin kuin totesit.

  Seijastiina, minustakin on kiva, kun on eläimiä ympärillä:) Mukavaa viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig