maanantai 13. elokuuta 2012

Romantiikan kaipuu

Viime päivät olen haikaillut kotiin sellaista ihanaa pastellinsävyistä pitsin täyttämää romanttista tunnelmaa, huokaus ja vielä perään toinen.
Meiltä löytyy kyllä rähjäromantiikkaa, painotus sanalla rähjä.

Lehmäkulhot ovat tämän kesän ainoa ostokseni, en yksinkertaisesti voinut vastustaa.


Romantiikan haikailun vastapainoksi kävimme äitini kanssa (äidilläni on yhtä epähienostunut elokuvamaku kuin minulla, hih) katsomassa arvostelijoiden ylistämän Tedin eli nallekarhun, joka on elävä ja puhuu tuhmia.  Ihan hauska komedia, mutta koko ajan mietin elokuvan juonirakenteen koostumuksen vahvuutta ja päähenkilöiden roolihahmojen syvyyttä (kirjoittaja syväanalysoimassa, D!)

Onneksi viime viikolla tuli tv:stä likainen Harry,  jonka olen nähnyt varmaan kuutisen kertaa aikaisemmin. Kultturelleista ja hienostuneista elokuvista pitävä herra Harmaakarhu kärsi hiljaisesti ja  katsoi sen minun kanssani. Ei tällä kertaa kehdannut kieltää, kun tuijotin Clint Eastwoodia silmät pyöreinä ja toistelin liki ulkoa osaamiani vuorosanoja, D!  (Tämä on .44 magnum ja yksi maailman voimakkaimmista aseista...)

Kesken katsonnan on myös Ilmestyskirja nyt (senkin olen varmaan katsonut viitisen kertaa, elokuvien huippua) ja iki-ihana Jeanne Moreau  ja Morsian pukeutuu mustaan  (tuli jokin aika sitten teemalta) se  oli minun lempparini jo lapsena. Nyt äitini tosin kauhistui, että miten hän on voinutkaan antaa minun katsoa sen nuorena, hih hih. Nämä kaikki elokuvat vinkkeinä niille, jotka pitävät toiminnan elokuvista:) 
SHARE:

15 kommenttia

 1. Eastwoodia tuli katsottua, ne vanhat kuvat onkin hyviä, siis hyvät, pahat ja rumat esim.

  VastaaPoista
 2. Täytyy myöntää, että elokuvia kyllä tulee katsottua tosi harvoin... Lomalla katsoin kyllä jokusen elokuvan telkkarista.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia! Ihanat nuo kukat maljakoineen.

  Aika vähän on viime aikoina tullut katsottua elokuvia. Olisi ihanaa kun olisi enemmän aikaa siihen(kin) kivaan puuhaan.

  VastaaPoista
 4. Enpä ole elokuvia ehtinyt minäkään katselemaan pitkään aikaan. Syksyn mittaan varmasti elokuvien katselukin lisääntyy taas :) Ihania maljakoita ja kukkia ! Oikein romanttisia, tulee mummola mieleen :) Hyvää viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 5. Mä rakastin Clintin elokuvia lapsena ja tuijotin niitä vaikka kuinka paljon. En ymmärrä miten sain katsoa... Olen vieläkin tosi leffafriikki ja vaikka tykkään niistä hienostuneemmistakin niin kyllä Clint on aina Clint =D

  VastaaPoista
 6. Amalia, siinä onkin klassikoita lisää, tulee jo musikkikin mieleen:)

  mari, minullakin kestää yhden dvd-elokuvan katsominen useamman päivän, katson iltaisin osissa, D!

  Johanna, kiitos:) Aikaa saisikin olla lisää...

  Marianna, kiitos:)

  Kati, älä muuta sano. Eikö olekin hauskaa, mitä kaikkea onkaan lapsena saanut katsoa,D! Tosin, niin kuin totesin äitiäni kaduttaa nyt, D!

  VastaaPoista
 7. Eastwood oli munkin lemppari ja Redford siskon!
  Pastellinväriset kimput ovat ihquja ja lehmäastiat vastustamattomia. Mistä niitä saa?

  VastaaPoista
 8. Kauniit maljakot ja kukat,ihanat nuo lehmä kulhot,elokuvia tulee nykyään harvoin katsottua,hyvää viikonjatkoa:))

  VastaaPoista
 9. Toiminnan elokuvista en niin välitä, mutta romantiikkaa on kovasti kuvissasi.

  VastaaPoista
 10. Romantiikan kaipuu ja Dirty Harry :D

  VastaaPoista
 11. Irene, Lehmäastiat ovat Comptoir de Famillen tuotantoa, nämä ostin Elimäeltä Mustilan puutarhan lähellä olevasta kahvila/sisustusputiikista. Nimeä en muista varmuudella, oliskohan ollut piika ja renki tai jotakin sellaista.

  Redford on myös hyvä, korppikotkan kolme päivää tulee heti mieleeni:)

  Ritva, kiitos:)

  Vilma, kiitos:) meillä mies ei pidä elokuvistani:)

  Tiina, sähäkkä yhdistelmä, D!

  VastaaPoista
 12. Tykkään kovasti katsella elokuvia. Minulle kelpaavat "kuvat" laidasta laitaan aina toiminnasta pissa-kakka-pieru-komediahullutteluihin :)

  VastaaPoista
 13. katja, minäkin pidän komedioista:)

  VastaaPoista
 14. Just sopivan romanttista, ite olen nyt ihan ihkuna laventeleihin ja nekin taitavat kallistua sinne romantiikan puolelle vaikken mikään romantikko olekaan :)

  VastaaPoista
 15. Sarppu, juu laventelit, kaunista...

  VastaaPoista

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig