maanantai 3. kesäkuuta 2013

Marketan puistossa

Olen lukenut parikin postausta Marketan puiston keväästä, viimeksi Henrietta Hassisen upeat kuvat. Niinpä lähdin pyörällä matkaan. Kauniita yksityiskohtia sieltä löytyikin.
Olen tässä kevään aikana onnistunut tekemään mahdottoman hölmön ja onnettoman tempun. Viime perjantaina ihmettelin outoa tunnetta yhdessä hampaassani. Epäilin reikää ja onnistuin saamaan ajan hammaslääkärilleni. 

Iltapäivällä olinkin sitten hänen lähettämänään hammaskirurgin vastaanotolla hampaan poistossa.  Minulla on nimittäin stressaantuneena tapa narskutella öisin hampaita ja viime kevät oli  painajaismaista aikaa stressin suhteen. Olen jonakin kevään yönä purrut hampaat yhteen niin, että yksi terve hammas oli haljennut.

Lääkärit vähän hämmästelivät puruvoimiani (lue: tuo pieni eukkohan on oikea dobermanni).  Itse en ole huomannut tapahtumahetkellä mitään, vaan vasta nyt.

Edessä on  tähtitieteellinen lasku, ja puolitoista vuotta kestävä jakso, jolloin poistetun hampaan tilalle laitetaan implantti. Arvaatte varmaan, kuinka harmittaa...

Sitten kun pääsen muuttamaan maalle ja saan koiran, niin tiedän, minkälaisen kyltin laitan ulos.

"Varokaa purevaa emäntää.  Koirasta ei ole niin väliä"
SHARE:

23 kommenttia

 1. Tuttuja nuo puruongelmat :) Siihen ei itse kamalasti tietoisesti pysty vaikuttamaan. Kiskoja kokeiltu, mutta ei toimi meikäläisellä. Tsemppiä hoitoihin!

  VastaaPoista
 2. Sama kirskutusongelma minulla. Sain muutama vuosi sitten purukiskot, mutta en kyllä ikinä totu niitä pitämään. Alhaalta takaa halkesi hammas niin pahasti, että se oli otettava kokonaan pois. Piti mennä päivystykseen julkiselle puolelle, joten ei maksanut paljoa. Implantteja ei laiteta julkisella, joten olen miettinyt Tallinnaa. Sain tutultani yhteystiedot suomalaiselle hammaslääkärille, jonka luona tuttuni on käynyt jo useamman vuoden ajan.

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia. Miten ihmeessä jossain rönsytiarella voi kukkia noin valtoimenaan - mun tiarellamatto ei ole lainkaan yhtä upea eli ehkä kaipaisi jotain parannusta.
  Harmillista tuo hammasjuttu, voih. Stressitekijöitä pitäisi vähentää ? No, se on aina helposti sanottu ja vaikeasti toteutettu. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 4. Pitäisikin käydä taas Marketan puistossa.

  Oletko kokeillut tuota mainittua purentakiskoa? Jos vaan jaksaa pitää sitä, kuulemma auttaa.

  Itse olen ajatellut, että olisi hyvä idea rentouttaa itsensä iltaisin, meditoida vaikka. Mikähän siinä on, ettei saa aikaiseksi?

  VastaaPoista
 5. Voi mitä ihania muureja ja toi Tiarella miten upea!
  Hammas hommelit on hankalia..
  Mitenkähän sitä stressiä voisi vähentää? En tiedä,itsekkin niin paljon stressaan..usein turhastakin.

  VastaaPoista
 6. Auts auts sekä hampaan halkeaminen että siitä aiheutuva kukkaron keveneminen. Uuden hampaan laitto ei tosiaan ole ilmaista puuhaa.


  VastaaPoista
 7. Onkos tuossa yhdessä kuvassa rönsytiarellaa, laitoin itse sitä viime kesänä ja levsi heti ihan valtavasti, nyt kukkii tosi kauniisti :) ihania kesäkuvia olet ottanut, toivotaan että purukalustokin rauhoittuu, itekin olen sellainen nirskuttelija varsinkin stressiaikaan...

  VastaaPoista
 8. Tuttua on tuo pureminen, miulla on öisin suussa kiso jota sitten puren, ei hajoa hampaat mutta kisko on purtu kuopille.
  Suosittelen siullekkin, tulee halvemaksi kuin hammashoito.

  Terveisin toinen dobermanni:)))

  VastaaPoista
 9. Intianminttu, kiitos:) Vähän kauhistuttaa, että syksyllä porataan ruuvia leukaluuhun. Vähän epäilen, että kiskot eivät sovi minullekaan.

  Between, olen kuullut, että monet käyvät Virossa hoidossa. Suomen hoitohinnat ovat ihan kamalat. Tämä kirskuttaminen on kurja juttu. Minulla halkesi kulmahammas ylhäältä, joten hampaan puuttuminen näkyy helposti.

  Ritva, kiitos:)

  Pivi, rönsytiarellaan ihmettelin minäkin, minulla ne ovat pihalla todella vaatimattoman näköisiä. Stressiä pitäisi tosiaan saada vähemmäksi, ehkä se loman myötä onnistuu.

  keskeneräinen, hammaslääkärini uhkasi sellaisen minulle laittaa mutta epäilen, että minulla tulee sen kanssa ongelmia. Se muistuttaa nyrkkeilijän hammassuojia ja niistä minulla ei ole hyviä kokemuksia. Aikamoiset mötikät suussa.

  Taina T, siellä on käytetty muutamassa paikassa muureja ja kukkia upeina väriyhdistelminä.

  Katja, niinpä, hoitohinnat ovat hirmuiset.

  Sarppu, on rönsytiarellaa, siellä oli sitä valtavina mattoina. Stressin vuoksi minäkin narskuttelen, siihen minun pitäisi muutos aikaan.

  Hyvää tiistaita kaikille!

  VastaaPoista
 10. ohoh, mikä emäntä siellä onkaan ;)
  Mutta kivannäköinen puutarha , enpäs ole vielä itse käyny täällä paikallisella kirkkolammen puistossa katselemassa miten on kasvu lähtenyt käyntiin, hyvin varmaan ;)

  VastaaPoista
 11. Kosotäti, hammaslääkärini olikin jo kiskon kannalla. Voi meitä dobbereita...

  Riikka,puruvoimaa riittää, D!

  Marketan puisto on iso alue, jossa on näytillä kaikenlaista mielenkiintoista yksityiskohtaa ja kiehtovaa värien käyttöä.

  VastaaPoista
 12. ;D
  Eihän tässä voinut kuin nauraa ja ihan ääneen!!!;D
  Voi, Sussi sua!!! Saat asiat aina kerrottua niin hienosti huumorin avulla!!♥

  VastaaPoista
 13. Ihanat kukkakuvat!
  Mulla on ollut iät ja ajat hampaiden kirskutusongelma...mulla on ollut nuorempana kiskot, mut lasten synnyttyä niiden käyttö jostain syystä jäi...

  -k-

  VastaaPoista
 14. Hih " Varokaa purevaa emäntää". kyllä osaat, sait mut nauramaan.
  Voimia hoitoihin.
  Kaunista olet kuvannut.

  VastaaPoista
 15. Hauska fillariretki!
  Kauniita kuvia. Nyt se puisto alka näyttääkin jo joltakin. Olin siellä ihan alkuvaihessa, kun se avattiin.

  VastaaPoista
 16. Marikki, kiitos:) Parempi ottaa näitä huumorilla:)

  K, kiitos:) Monella tuntu olevan sama ongelma.

  Sylvi, kiitos:)

  iren, puisto taitaa olla kauneimmillaan loppukesästä, kun ruusut kukkivat. Nyt sieltä löytyy kiehtovia yksityiskohtia.

  Hyvää keskivikkoa kaikille!

  VastaaPoista
 17. Voi ei sun kanssas! Tsemppiä hampilakäynneille!

  Kaunis puisto. En ole koskaan käynyt siellä. Tiarelloja vaikka kuinka!

  VastaaPoista
 18. Voi harmitus tuota hammas-asiaa. Mutta kaunista on puistossa, aahh...

  VastaaPoista
 19. Minulle riittäisi "varokaa emäntää". Ei pelota yksin keskellä metsääkään : ) Toiseksi viimeisin kuva on tasan lumoava!

  VastaaPoista
 20. Ihastuttava puisto, voi kun pääsisin joskus käymään siellä!
  Mulla oli pari vuotta sitten hammasoperaatio ja ylös eteen istutettiin uusi hammas. Eikä se laitto kestänyt kuin puoli vuotta. Ja hyvin toimii!

  VastaaPoista
 21. Anteeksi, ihan pikkasen hymyilyttää tämä pureva koira-osuus! Kurjuutta! Mulla samat ongelmat, huomasin kun niskat aamuisin aina juntturassa, ja nyt on käytössä purentakisko. Mietin vaan sitä, että koskakohan puren sen päreiksi...Tsemppiä sulle!

  Ihanat kuvat! Kauniita päiviä!

  VastaaPoista
 22. Kukkaiselämää, kiitos, vielä se tästä...

  Markka, joskus on huono tuuri.

  Mayo, sekin on hyvä varoitus:)

  eeviregina, hienoa kuulla hyvistä kokemuksista. Minulla nyt puoli vuotta, kun odotellaan poistokohdan parantumista. Olisi tosi kiva seliäisin sen jälkeen puolella vuodella.

  satu, kiitos:) saa hymyillä, helpompaa on ottaa huumorilla. En voinut itse muuta kuin nauraa, kun käsitin millainen dobberi olenkaan.

  Hyvää torstaita kaikille!

  VastaaPoista

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig