keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Rantaraitilla

Tässä näkymiä  Espoon rantaraitilta. Finnoon altaalta suunnistimme itään päin eli kohti Matinkylää ja Haukilahtea. Ei uskoisi, että olemme lähellä länsimetron työmaata ja tulevaa asuinaluetta, joka tulee ympäröimään Finnoon lintualtaan ja taatusti tuhoamaan koko alueen. Asutuksen laajeminen yleensä kuormittaa ympäristöä ja lopulta tuhoaa sen.  Jos olette toista mieltä, niin pohtikaapa roskaantumista kaikkialla, ja erilaista häiriköintiä luonnossa...

Jisses sitä karkkipapereiden, valkosipulipatonkikääreiden, tupakka-askien, oluttölkkien ja muun scheissen määrää,  jota olen korjannut pelkästään Nöykkiön ylä- ja ala-asteen lähistöltä.  Nuorissa on tulevaisuus... Vai onko?

En valitettavasti kuulu länsimetron kannattajiin. Joka päivä työmatkallani saan katsoa, kuinka metron alta kaatuu jyristen luontoa. Viimeiset päivät olen saanut seurata, kuinka lähiluontoani, Sammalvuoren metsää, jyrätään alta pois metron kääntövarikon vuoksi.

Suurissa suunnitelmissa on kääntää kaikki kiveksi ja loppumattomiksi betonilähiöiksi.  Se tekee kipeää. En usko siihen, että kaikkien ihmisten pitää kasaantua yhteen pääkaupunkiseudulle. Minä haluaisin pitää Suomen pienet kylät ja kaupungit elivoimaisina ja antaa ihmisten elää kotiseuduillaan.

Tämä kaveri oli  aluksi keskellä hiekkatietä ja onnistuin väistämään sen, (ajoimme siis pyörällä). Luulin sitä aluksi muovikäärmeksi, mutta rantakäärmehän se oli. Kylmä saa oli ilmeisesti saanut sen lämmittelemään hiekkatielle, josta se onneksi siirtyi hra Karhun ja minun ihmetellessämme ja kuvaillessamme tien reunaan.
SHARE:

23 kommenttia

 1. Ihania kuvia jälleen kerran :-)

  Jätin blogiini sinulle haasteen...

  VastaaPoista
 2. Kuvasi ovat upeita, ja toivotaan ettei kuvaamasi luonto todellakaan katoa.
  Totta kirjoitat ,roskaaminen ja luonnon tuhoaminen, teiden, metrojen asuntoalueiden takia on aivan hurjaa. Onneksi mie saan asua keskellä metsää, ei aja autot ei kolise metrot, ihanaa.

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia ☺
  Saavatkohan roskaajat kotonaankin heitellä roskat samalla lailla, kun he tärvelevät luontoa☻

  VastaaPoista
 4. Very nice. It looks like a peaceful place !

  VastaaPoista
 5. Tulipa paljon elämänviisautta lyhyehkössä tekstissä. Tosi ikävää, että alue muutetaan. Paikka on varmasti ollut tärkeä latautumiskohde monille jo kauan.

  Oulussakin rakennetaan lisää ja lisää pienelle alueella ja henkilöautolla ei pääse enää minnekään, kun joka paikka on täynnä autoja. Tänne se metro tai jokin raideliikenne tarvittaisiin kuljettamaan vähän kauemmas.

  Käärme veikeä vilahti pusikkoon : )

  VastaaPoista
 6. Muutin Suomenojan lähelle v.1996...ueelka oli vain joku toimistotarvikkeita myyvä liike ja bensis..olisko ollut joku pieni ruokakauppa, Anttila ja Isku. Pari kertaa tunnissa Helsingistä pääsi bussilla kotiin ja oli niin rauhaisaa. Sammalvuori ja Nöykkiö oli seesteistä seutua ja landellahan sitä oltiin. Tosin..onhan tuosta jo pian 20v ! Muutimme sitten ihan maalle v.2009. Voit uskoa miten sattuu, kun joskus siellä piipahdan...koko alue on raiskattu. Onko kaikki niin tarpeellista...järkyttävää..ihan silmät pitää sulkea kun ajelee Länsiväylällä( ei järkevää auton ratissa :) Kai luontoa voisi vähän säästää...nimenomaan luontoon ja paikan rauhaan ihastuin, kun muutin sinne Helsingistä.
  Sussi, postauksesi ovat upeita !
  Puutarha- apulaisille terveisiä ♡

  VastaaPoista
 7. Niin totta joka sana! Yhtenä suurena syynä muuttooni pois Espoosta oli juuri tuo Länsimetro, joka tuhoaa rauhalliset asuinlähiöt. Oma silloinen asuinpaikkani on nyt metroasema-työmaan kohteena. Voi sitä hävityksen määrää! Onneksi muutin sieltä pois tänne rauhallisemmalle seudulle, jonne ei metro taatusti tule! Hyvä kirjoitus sinulta!

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia en ole käärmettä nähnyt pitkään aikaan:)

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia, -kiitos niistä (paitsi tuo viimeinen, -se saa aikaan kylmänväreet ja puistatukset...)
  Hiivatti, kun en itse ole yhtään päässyt nauttimaan syksyisestä luonnosta tämän välilevynpullistuman takia. :(
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Susanna, kiitos:)

  Kosotäti, onnkeski vielä jossakin on luontoa jäljellä, mutta huonolta näyttää.

  Mate, kiitos:) Olisi kiintoisaa päästä kurkkaamaan heidän kotiinsa...

  Our photo, thank you:)

  mayo, Voin kuvitella, Oulu on kasvukunta, joka laajanee. Täällä meillä on hyvin toimiva bussiliikenne, joka tulee vaihtumaan metroksi. matka-ajat pitenevevät ja metron vuoksi on rakennettava lisää asutusta, jotta metro kannattaisi.

  leenajapojat, kiitos:) Minäkin muistan, kuinka maaseudulta Nöykkiö tuntui vielä 2000-luvun alussa. Nyt on niin toisin ja minunkin tekisi mieleni sulkea silmät.

  Vilma, kiitos:) Jälki, mitä täällä tehdään on nyt hurjaa, se on sydäntäsärkevää. Olet onnekas,
  kun olet jo täältä muualla.

  Ritva, kiitos:)

  Titti, kiitos:) Rantakäärme on onneksi aivan vaaraton. Toivottavasti selkäsi tulee pian kuntoon!

  Hyvää torstaita kaikille!

  VastaaPoista
 11. Rauhallisia ja kauniita paikkoja olet löytänyt Espoosta. Itse olen asunut Espoossa vuosina 62-75 ja 81-2010. Hmm, yhteensä 42 vuotta ja viidellä eri vuosikymmenellä ja neljällä eri asuinalueella. Espoo on muuttunut valtavasti tuossa ajassa. Lapseni ovat käyneet läpi samaa tuskaa, kun omat rakkaat lähimetsät on kaadettu tulevien asuntojen tieltä.

  VastaaPoista
 12. Oi voi :( Tänä päivänä ei ole enää yhtään hyvää syytä sattua luontoon. Ihminen on jo ihan tarpeeksi vallannut tilaa..

  VastaaPoista
 13. Luulenpa, että tuo kehitys jota kuvailit tulee jatkumaan, kun aina vaan lisää ihmisiä muuttaa Etelä-Suomeen.

  VastaaPoista
 14. Hello Sussi;
  With my age, I've seen my favorite low mountain side I played with friends and rice paddy I enjoyed seeing beautiful 'Chinese milk vetch' turned into housing development etc...
  Sure is sad and we need to think about the way how we can preserve our precious nature♪

  Sending Lots of Love and Hugs from Japan, xoxo Miyako*

  VastaaPoista
 15. Ihania maisemia. Käärme taitaa etsiä talvimajaa ja hienon kuvan sait. Mökillä olen yhden vaskitsan kesällä nähnyt, mutta käärmeitä en pitkään aikaan. Roskaaminen pistää kyllä vihaiseksi ja ikävä kyllä, asuinalueiden lähellä sitä on paljon. Muovi on se pahin. Hyvää viikonloppua sinne teille :)

  VastaaPoista
 16. Tykkään kaislikoista!
  Olisi mukava mennä istumaan tuolle laiturille.
  Käärmeen kuva taas säväytti, vaikka olen koettanut siedättää itseäni tälle pelolle!

  VastaaPoista
 17. Murheellista minunkin mielestäni, että kaikki pitää myllätä ja "tuhota" Sama meno on täällä näin periferiassakin. Metsähallistus pistää laajoja metsiä matalaksi. En ymmärrä tätä uutta metsänhoitoa, Rumaa jälkeä, luonto raiskattu.
  Ei pysty syrjäseutukylät elämään, kun koulut, posti, kaupat viedään pois, kauas kuntakeskuksiin.
  Asiasta kirjoitit. Höystit monin upein kuvin.

  VastaaPoista
 18. Beautiful, Sussi...and pretty reflections, too!

  VastaaPoista
 19. Irene, minäkin muistan lapsuuden Espoon, niin kepää on ollut nähdä luonnon katoavan.

  Maikki, niin minustakin:)

  seita, niinpä...

  Miyako, thank you:) You are right, all of must find ways to protect the nature.

  marianna, onneksi toimia muovin vähentämiseksi on tekeillä esim. Ranskassa muovipussien kielto. Ja yksittäinen ihminen voi vaikuttaa omalla ostokäyttäytymisellään.

  Vikki, rantakäärmeet ovat siitä mukavia, ettei niiden pistoa tarvitse pelätä:)

  Aimarii, kiitos:) Palvelujen poistaminen näivettää pienet paikkakunnat, se on todella huono asia.

  Linda, thank you:)

  VastaaPoista
 20. Samaa mieltä koko Espoon metrotouhuista. Sitä paitsi bussiliikenne sujuu tietääkseni niin hyvin, että mihin sitä metroa tarvitaan. Metron myötä matka-ajat monilla pitenevät. Kallis investointi, jonka takia säästetään terveys-, sosiaali- ja koulutusmenoissa.

  VastaaPoista
 21. Tarja, totta kirjoitat. Bussiliikenne on ollut sujuvaa ja tapiolalaisia lukuunottamatta matka-ajat tulevat reilusti pidentymään. Metro on ollut Helsingille kallis investointi ja Espooseen laajentamalla siitä yritetään tehdä kannattavampaa. lisää asukkaita ja käyttäjiä

  VastaaPoista
 22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 23. Ihana rantaraitti.
  Onneksi se sentään jää vaikka metro tulee. En ole metron kannattaja, enkä pidä ajatuksesta että Matinkylän valmistauduttua kaikkki bussit pysähtyy siinä, ja on hypättävä metroon, ainakin 5-6 vuoden ajan.... Mitenkähän saadaan kaikki mahtumaan samaan "varikkoon". Ja niinkuin bussit toimii vielä niin hyvin Hesaan asti. Ja Länsiväylää parannetaan - yksityisautoilijoille, suuri vitsi.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!

Vanhemmissa postauksissa on kommenttien valvonta päällä, jotta minulta ei jää viestit huomaamatta.

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig