sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Kokkailua kasviksista

 Kotoilu ja kokkailu on nyt ”se juttu”, joten pari reseptiä kokeiluun. Ensimmäinen on itse kehittelemäni, toinen oikeiden kokkien käsialaa




Näyttää jauhelihalta, mutta on herneistä ja härkapavuista valmistettu kasvisvaihtoehto.




 Helppo kasvisjauhissienikastike

1 pkt HK vihreät jauhista 270 g 

2 purkkia ruoka/kasviskermaa

torvisieniä (muutkin sienet käyvät)

sipuli

jauhettua korianteria ja vähäsuolaista soijakastiketta. Muita mausteita oman maun mukaan.

Paista jauhis ja sipuli ja mausta soijakastikkeella ja korianterilla. Lisää kerma ja sienet. Anna hautua hitaalla liekillä. Tarjoile perunoiden kera.  

 

Marokkolainen kasvispyörykkäpata (4-6 annosta)

2 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g

½ ruukkua lehtipersiljaa silputtuna ja 20 mintunlehteä silputtuna

2 tl Ras el Hanout -mausteseosta

2 tl kanelia

2 tl jauhettua korianterinsiementä ½ tl rouhittua mustapippuria

Kasvipata: 1 sipuli 1 punainen paprika 4 valkosipulin kynttä 1 prk tomaattimurskaa ½ dl kuivattua aprikoosia kourallinen Kalamata-oliiveja 3 rkl harissaa 2 tl jauhettua korianteria suolaa

Lisäksi: 1,5 dl bulguria, kikherneitä paahdettuna turkkilaista jogurttia raastettua appelsiinin kuorta

Sekoita kasvispyöryköiden raaka-aineet huolellisesti ”lihapulla”massaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Laita sivuun. Kuutioi sipuli ja paprika. Hienonna valkosipuli ja kuivattu aprikoosi. Kuullota sipulia, paprikaa, valkosipulia ja aprikooseja oliiviöljyssä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmenemään. Lisää mukaan harissa ja jauhettu korianteri. Jatka hetki freesaamista. Lisää joukkoon tomaattimurska ja oliivit. Anna kuplotella kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita joukkoon kasvispyörykät. Huuhtele ja valuta kikherneet ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Mittaa kattilaan 3 desilitraa vettä sekä 1 tl suolaa ja kiehauta ne. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita veteen bulgur. Laita kansi päälle ja anna kypsyä kymmenen minuuttia. Tarjoa kasvispyörykkäpata bulgurin ja paahdettujen kikherneiden kera. Viimeistele annos jogurtilla ja raastetulla appelsiininkuorella.

******** 

Vihreät jauhis on saatu kokeilukokkaukseen HK:lta, josta kiitos heille. 

 

SHARE:

32 kommenttia

  1. Herkulliselta näyttää! Täytyypä kokeilla tuota vihreää jauhista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kanattaaa kokeilla, itse pidän. Mutta yrttejä suosittelen käyttämään enemmän kuin lihan kanssa.

      Poista
  2. Kiitos resepteistä, vaikuttavat kiinnostavilta. Kokeilen heti tuota sienikastiketta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla. Voimakasmakuiset torvisienet sopivat hyvin jauhiksen kanssa.

      Poista
  3. Nyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  4. Tuo on ihan varmasti hyvää. Kaupassa oli joku kasvisruoka maistatus. Se oli kyllä ihan hirveää. Kun itse tekee saa paljon parempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä muistan erilaset kauraversiot, joita sai erilaisilla mausteilla. Eivät olleet yhtään minun makuuni. Nykyisin on onneksu hyviä vaihtoehtoja.

      Poista
  5. Varmasti hyvä vaihtoehto tavalliselle jauhelihalle

    VastaaPoista
  6. Looks interesting and nice.

    VastaaPoista
  7. Kasvisruoat ovat ihan parasta. 😊👍

    VastaaPoista
  8. Mielenkiintoiset ohjeet. Sienikastike taitaa mennä viikonloppuna kokeiluun.
    Kiitos!

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Harmi kun jauhiksen raakaaineet ei oo kotimaisii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni tähän oli syynä se, ettei kotimaasta saada tarpeeksi härkäpapua. Onneksi sen viljely on lisääntymässä. Kotimaaassa valmistettu kuitenkin muuten eli avainlipputuote.

      Poista
  11. Bom dia, tudo parece gostoso e delicioso, parabéns.

    VastaaPoista
  12. It certainly looks a tasty dish :)

    All the best Jan

    VastaaPoista
  13. Minulta on vielä kokeilematta härkikset, jauhikset ja muut, mutta kuvasi ja ohjeesi houkuttelevat kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaa kokeilla. Mausteita ne tarvitsevat minusta enemmän kuin jos lihaa. Erilaisia yrttejä, valkosipulia jne.

      Poista
  14. Thanks for your sharing:)

    VastaaPoista
  15. Hei! Löysin juuri blogisi ja liityin lukijoihin.
    Kiitos reseptistä! Näyttää herkulliselle!

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!

Vanhemmissa postauksissa on kommenttien valvonta päällä, jotta minulta ei jää viestit huomaamatta.

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig