Kotoilu ja kokkailu on nyt ”se juttu”, joten pari reseptiä kokeiluun. Ensimmäinen on itse kehittelemäni, toinen oikeiden kokkien käsialaa
Näyttää jauhelihalta, mutta on herneistä ja härkapavuista valmistettu kasvisvaihtoehto. |
1 pkt HK vihreät jauhista 270 g
2 purkkia ruoka/kasviskermaa
torvisieniä (muutkin sienet käyvät)
sipuli
jauhettua korianteria ja vähäsuolaista soijakastiketta. Muita mausteita oman maun mukaan.
Paista jauhis ja sipuli ja mausta soijakastikkeella ja korianterilla. Lisää kerma ja sienet. Anna hautua hitaalla liekillä. Tarjoile perunoiden kera.
Marokkolainen kasvispyörykkäpata (4-6
annosta)
2 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g
½ ruukkua lehtipersiljaa silputtuna ja 20
mintunlehteä silputtuna
2 tl Ras el Hanout -mausteseosta
2 tl kanelia
2 tl jauhettua korianterinsiementä ½ tl
rouhittua mustapippuria
Kasvipata: 1 sipuli 1 punainen paprika 4
valkosipulin kynttä 1 prk tomaattimurskaa ½ dl kuivattua aprikoosia kourallinen
Kalamata-oliiveja 3 rkl harissaa 2 tl jauhettua korianteria suolaa
Lisäksi: 1,5 dl bulguria, kikherneitä
paahdettuna turkkilaista jogurttia raastettua appelsiinin kuorta
Sekoita kasvispyöryköiden raaka-aineet huolellisesti
”lihapulla”massaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista
rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Laita sivuun. Kuutioi sipuli ja paprika.
Hienonna valkosipuli ja kuivattu aprikoosi. Kuullota sipulia, paprikaa,
valkosipulia ja aprikooseja oliiviöljyssä, kunnes kasvikset alkavat hieman
pehmenemään. Lisää mukaan harissa ja jauhettu korianteri. Jatka hetki
freesaamista. Lisää joukkoon tomaattimurska ja oliivit. Anna kuplotella kannen
alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja rouhitulla
mustapippurilla. Sekoita joukkoon kasvispyörykät. Huuhtele ja valuta kikherneet
ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Mittaa kattilaan 3
desilitraa vettä sekä 1 tl suolaa ja kiehauta ne. Ota kattila pois liedeltä ja
sekoita veteen bulgur. Laita kansi päälle ja anna kypsyä kymmenen minuuttia.
Tarjoa kasvispyörykkäpata bulgurin ja paahdettujen kikherneiden kera.
Viimeistele annos jogurtilla ja raastetulla appelsiininkuorella.
********
Vihreät jauhis on saatu kokeilukokkaukseen HK:lta, josta kiitos heille.
Herkulliselta näyttää! Täytyypä kokeilla tuota vihreää jauhista:)
VastaaPoistakanattaaa kokeilla, itse pidän. Mutta yrttejä suosittelen käyttämään enemmän kuin lihan kanssa.
PoistaKiitos resepteistä, vaikuttavat kiinnostavilta. Kokeilen heti tuota sienikastiketta.
VastaaPoistakiva kuulla. Voimakasmakuiset torvisienet sopivat hyvin jauhiksen kanssa.
PoistaNyttää herkulliselta.
VastaaPoistakiitos!
PoistaTuo on ihan varmasti hyvää. Kaupassa oli joku kasvisruoka maistatus. Se oli kyllä ihan hirveää. Kun itse tekee saa paljon parempaa.
VastaaPoistaMinä muistan erilaset kauraversiot, joita sai erilaisilla mausteilla. Eivät olleet yhtään minun makuuni. Nykyisin on onneksu hyviä vaihtoehtoja.
PoistaVarmasti hyvä vaihtoehto tavalliselle jauhelihalle
VastaaPoistaon. kannattaa kokeilla.
PoistaLooks interesting and nice.
VastaaPoistathank you:)
PoistaKasvisruoat ovat ihan parasta. 😊👍
VastaaPoistasamaa mieltä:)
PoistaMielenkiintoiset ohjeet. Sienikastike taitaa mennä viikonloppuna kokeiluun.
VastaaPoistaKiitos!
kiva kuulla!
PoistaHerkullisen näköistä.
VastaaPoistakiitos:)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHarmi kun jauhiksen raakaaineet ei oo kotimaisii.
VastaaPoistaMuistaakseni tähän oli syynä se, ettei kotimaasta saada tarpeeksi härkäpapua. Onneksi sen viljely on lisääntymässä. Kotimaaassa valmistettu kuitenkin muuten eli avainlipputuote.
PoistaBom dia, tudo parece gostoso e delicioso, parabéns.
VastaaPoistathank you:)
PoistaIt certainly looks a tasty dish :)
VastaaPoistaAll the best Jan
thank you Jan:)
PoistaNamia!
VastaaPoistasamaa mieltä:)
PoistaMinulta on vielä kokeilematta härkikset, jauhikset ja muut, mutta kuvasi ja ohjeesi houkuttelevat kokeilemaan.
VastaaPoistakannattaa kokeilla. Mausteita ne tarvitsevat minusta enemmän kuin jos lihaa. Erilaisia yrttejä, valkosipulia jne.
PoistaThanks for your sharing:)
VastaaPoistaHei! Löysin juuri blogisi ja liityin lukijoihin.
VastaaPoistaKiitos reseptistä! Näyttää herkulliselle!
Kiitos! Tervetuloa lukijaksi
Poista