tiistai 13. heinäkuuta 2021

Lenkille lähdössä?

 * yhteistyöpostaus


Koska kesän lämpötilat ovat olleet grillaavia, on keittiössä ahertamisen sijasta nautittu ilta-aterioista grillin ääressä. 

Meikän grillaussuosikki on HK:n vihreät kasvisgrillimakkara, herra Karhun Kariniemen tulinen chorizo. Rikun herkkua on puolestaan Kariniemen kananpojan grillimakkara.

HK:n grillaustutkimuksessa selvisi, että grillimakkaroista lihaisammat grillimakkarat, kuten esimerkiksi HK® Kabanossi ja Maakarit -sarjan makkarat, ovat grillaajien suosiossa (64 %).

Maakarit sarjan Cannesin Klaudia ja Ripen ryynärit ovat myös makuraatimme suosiossa.  

 63 prosenttia grillaa grillijuustoja tai halloumia. Suosikkilistalla ovat myös ns. perusgrillimakkarat (59 %), kuten esimerkiksi HK Camping®. Broilerin lihaa grillaa 50 % ja porsaan lihaa 47 %. Kolme neljästä (74 %) grillaajasta grillaa kasviksia.


Kuva HKScan uutishuone


Kuva HKScan uutishuone

HK®-brändin keulakuva, ravintoloitsija ja keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen antaa seuraavat grillausvinkit:

  •   Grillaa aina puhtaalla grillillä.
  •  Anna grillin kuumentua kuumaksi, ennen kuin aloitat grillaamisen. Grillaa aina kuumalla grillillä.
  •   Ota grillattava liha pois pakkauksestaan huoneenlämpöön ennen grillaamista, anna lihan temperoitua ennen grillaamista.
  •   Älä syö lihaa koskaan suoraan grillistä, vaan anna lihan aina vetäytyä. Hyvä tapa on kääriä liha folioon ja antaa sen vetäytyä lihan koosta riippuen muutamasta minuutista aina kymmeneen minuuttiin.
  •    Käytä isompien lihojen grillaamisessa lihalämpömittaria. Ota huomioon, että lihan sisälämpötila nousee aina vielä myös vetäytymisen aikana.

Tämän lisukereseptin olen testannut jo moneen kertaan, Kape Aihisen minttujogurtti, joka sopii hyvin myös salaattiin.  

2 dl kreikkalaista jogurttia

1 kpl sitruuna (kuori ja mehu)

1 ruukku minttua

Suolaa

Sokeria

Mustapippuria

Mausta jogurtti sitruunan kuorella ja mehulla. Lisää joukkoon hienoksi leikattu minttu. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.


*postaus yhteistyössä HKScanin kanssa. 

SHARE:

35 kommenttia

  1. Onpahan hauskat sukat! Ihanaa kesää.

    VastaaPoista
  2. Kovin ahne grillaaja en ole tai en siis tykkää erityisemmin grillatusta. Tokihan kärkkäri joskus maistuu!

    VastaaPoista
  3. Kalkkunamakkarat, nam! Ulkotulella grillattuna. Tai kanamakkarat. Ne ovat mun suosikkeja! Joskus harvoin se perinteinen A-luokan grillimakkara. Kasvikset löytää tiensä grilliin yhä useammin, ja tietty ananakset ja halloumi.

    VastaaPoista
  4. Heh, mahtavat sukat. Hk blöö on ihan loistava uunimakkara , ainakin minusta. Muuten suussa maistuu grillikabanossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blöö on minustakin mahtava uunimakkara. Sipulin, juuston ja tomaattipyreen kanssa vielä.

      Poista
  5. Nyt on ollut hyviä kelejä grillata.
    Hienot sukat.

    VastaaPoista
  6. Like your long socks.
    We nearly have barbecues most nights in our summer, the meat tastes nicer and so does other food cooked on the barbecue.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Summertime is great for barbecues

      Poista
  7. Yksi tai kaksi makkaraa kesässä tulee grillailtua. Komeat sukat. Älä niitä laita grillille.

    VastaaPoista
  8. Mieheni on varsinainen grillimestari, joka kesä hän kehittelee sitä täydellistä grillauskastiketta kanalle ja possulle. Minulta onnistuu makkaran grillaus ja parhaita ovat nuo juustoiset Kabanossit sekä chorizo.

    VastaaPoista
  9. Välttelen grillimakkaroita, koska possut, mutta tuota kasvisgrillimakkaraa täytyykin maistaa. Olisipa siinä sopivasti tuliset mausteet. Jotakin, mutta ei miin, että suu palaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kasvisgrilleri on aika miedosti maustettu, mutta jos laittaa kyytipojaksi esimerkiksi harissaa, saa jo sopivan tulista makua.

      Poista
  10. Lystit sukat <3 Kesällä on mukava grillailla ja valmistaa ruokaa ulkona. Olla siis ihan pihalla :)

    VastaaPoista
  11. Wow! You have cool running socks! It is very nice to grill in the summerI really like grilled vegetables!
    Greetings

    VastaaPoista
  12. Mahtavat grillaajan sukat 😃👍 Kyllä kesään grillaus kuuluu. Yksi suuri suosikkini on pekoni parsaan käärittynä. Toki kaikkea maistellaan laidasta laitaan.

    VastaaPoista
  13. Kaikki käy mutta ei usein makkaraa. 🤗❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. grillausvaihtoehtoja on onneksi paljon...

      Poista
  14. Hmmmm, getting hungry !

    VastaaPoista
  15. I like those socks!
    BBQ's in the warmer summer months are good.

    All the best Jan

    VastaaPoista
  16. Helle vie ruokahalun. Nyt on onneksi taas normaalit kesälämpötilat.

    VastaaPoista
  17. Hauskat sukat, ne ihan "käskee" menemää lenkille.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!

Vanhemmissa postauksissa on kommenttien valvonta päällä, jotta minulta ei jää viestit huomaamatta.

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig