* yhteistyöpostaus
Koska kesän lämpötilat ovat olleet grillaavia, on keittiössä ahertamisen sijasta nautittu ilta-aterioista grillin ääressä.
Meikän grillaussuosikki on HK:n vihreät kasvisgrillimakkara, herra Karhun Kariniemen tulinen chorizo. Rikun herkkua on puolestaan Kariniemen kananpojan grillimakkara.
HK:n grillaustutkimuksessa selvisi, että grillimakkaroista lihaisammat grillimakkarat, kuten esimerkiksi HK® Kabanossi ja Maakarit -sarjan makkarat, ovat grillaajien suosiossa (64 %).
Maakarit sarjan Cannesin Klaudia ja Ripen ryynärit ovat myös makuraatimme suosiossa.
63 prosenttia grillaa grillijuustoja tai halloumia. Suosikkilistalla ovat myös ns. perusgrillimakkarat (59 %), kuten esimerkiksi HK Camping®. Broilerin lihaa grillaa 50 % ja porsaan lihaa 47 %. Kolme neljästä (74 %) grillaajasta grillaa kasviksia.
Kuva HKScan uutishuone |
Kuva HKScan uutishuone |
HK®-brändin keulakuva, ravintoloitsija ja keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen antaa seuraavat grillausvinkit:
- Grillaa aina puhtaalla grillillä.
- Anna grillin kuumentua kuumaksi, ennen kuin aloitat grillaamisen. Grillaa aina kuumalla grillillä.
- Ota grillattava liha pois pakkauksestaan
huoneenlämpöön ennen grillaamista, anna lihan temperoitua ennen grillaamista.
- Älä syö lihaa koskaan suoraan grillistä, vaan anna lihan aina vetäytyä. Hyvä tapa on kääriä liha folioon ja antaa sen vetäytyä lihan koosta riippuen muutamasta minuutista aina kymmeneen minuuttiin.
- Käytä isompien lihojen grillaamisessa lihalämpömittaria. Ota huomioon, että lihan sisälämpötila nousee aina vielä myös vetäytymisen aikana.
Tämän lisukereseptin olen testannut jo moneen kertaan, Kape
Aihisen minttujogurtti, joka sopii hyvin myös salaattiin.
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 kpl sitruuna (kuori ja mehu)
1 ruukku minttua
Suolaa
Sokeria
Mustapippuria
Mausta jogurtti sitruunan kuorella ja mehulla. Lisää
joukkoon hienoksi leikattu minttu. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla ja
mustapippurilla.
*postaus yhteistyössä HKScanin kanssa.
Onpahan hauskat sukat! Ihanaa kesää.
VastaaPoistakiitos riitta:)
PoistaKovin ahne grillaaja en ole tai en siis tykkää erityisemmin grillatusta. Tokihan kärkkäri joskus maistuu!
VastaaPoistaHyvää harvemmin:)
PoistaKivat sukat;-))
VastaaPoistaeivätkö olekin:)
PoistaKalkkunamakkarat, nam! Ulkotulella grillattuna. Tai kanamakkarat. Ne ovat mun suosikkeja! Joskus harvoin se perinteinen A-luokan grillimakkara. Kasvikset löytää tiensä grilliin yhä useammin, ja tietty ananakset ja halloumi.
VastaaPoistaHyvältä kuulostavat suosikit:)
PoistaHeh, mahtavat sukat. Hk blöö on ihan loistava uunimakkara , ainakin minusta. Muuten suussa maistuu grillikabanossi.
VastaaPoistaBlöö on minustakin mahtava uunimakkara. Sipulin, juuston ja tomaattipyreen kanssa vielä.
PoistaNyt on ollut hyviä kelejä grillata.
VastaaPoistaHienot sukat.
oikea grillikesä:)
PoistaLike your long socks.
VastaaPoistaWe nearly have barbecues most nights in our summer, the meat tastes nicer and so does other food cooked on the barbecue.
Summertime is great for barbecues
PoistaYksi tai kaksi makkaraa kesässä tulee grillailtua. Komeat sukat. Älä niitä laita grillille.
VastaaPoistajuu, en laita:)
PoistaMieheni on varsinainen grillimestari, joka kesä hän kehittelee sitä täydellistä grillauskastiketta kanalle ja possulle. Minulta onnistuu makkaran grillaus ja parhaita ovat nuo juustoiset Kabanossit sekä chorizo.
VastaaPoistahyvältä kuulostaa...
PoistaVälttelen grillimakkaroita, koska possut, mutta tuota kasvisgrillimakkaraa täytyykin maistaa. Olisipa siinä sopivasti tuliset mausteet. Jotakin, mutta ei miin, että suu palaa :).
VastaaPoistakasvisgrilleri on aika miedosti maustettu, mutta jos laittaa kyytipojaksi esimerkiksi harissaa, saa jo sopivan tulista makua.
PoistaLystit sukat <3 Kesällä on mukava grillailla ja valmistaa ruokaa ulkona. Olla siis ihan pihalla :)
VastaaPoistatosiaan ihan pihalla:)
PoistaWow! You have cool running socks! It is very nice to grill in the summerI really like grilled vegetables!
VastaaPoistaGreetings
I like grilled vegetables too:)
PoistaMahtavat grillaajan sukat 😃👍 Kyllä kesään grillaus kuuluu. Yksi suuri suosikkini on pekoni parsaan käärittynä. Toki kaikkea maistellaan laidasta laitaan.
VastaaPoistagrilattua parsaa, mmmm....
PoistaKaikki käy mutta ei usein makkaraa. 🤗❤
VastaaPoistagrillausvaihtoehtoja on onneksi paljon...
PoistaHmmmm, getting hungry !
VastaaPoistayes:)
PoistaI like those socks!
VastaaPoistaBBQ's in the warmer summer months are good.
All the best Jan
thank you Jan:)
PoistaHelle vie ruokahalun. Nyt on onneksi taas normaalit kesälämpötilat.
VastaaPoistaHauskat sukat, ne ihan "käskee" menemää lenkille.
VastaaPoistaeikö olekin:)
VastaaPoista