Riku johdattelee meidät kieli pitkänä hyvien reseptien äärelle. Reseptit alla.
Sain joulukuun alussa maistaa Finlandia-talon Chef Mika Jokelan valmistamaa Benella-kalaa. Ympäristöystävällisesta ja kotimaisesta Benella kalasta olen postannut jo useamman vuoden ajan. Benella kirjolohta ja siikaa on saaavilla mm. K-marketeista, Food Market Herkku Helsingistä, Erikssonin kalatukusta sekä Kauppahalli 24 nettimyymälästä.
Ohjeet neljälle
Hiilostettu benella -siika
Kuva Raisio Aqua |
320 g Benella Siikaa
½ rkl sokeria
2 rkl suolaa
1 tl valkopippuria myllystä
pari oksaa tilliä (maun mukaan)
Irrota terävällä
veitsellä vatsarasva siikafileistä ja nypi tarvittaessa ruodot pinseteillä. Anna
nahan levätä vielä paikallaan. Sekoita kulhossa sokeri, suola ja pippuri.
Sirottele seos kalafileiden päälle ja lisää tillinoksat. Asettele fileet liha
vastakkain vuokaan ja laita jääkaappiin. Anna makuuntua 4 tuntia.
Pyyhi kalasta tillit
ja ylimääräiset suolat. Irrota nahka. Leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi ja kokoa
neljäksi annospalaksi.
Seuraa osuus, jossa tarvitaan tarkkuutta: annospalojen hiillostaminen. Lämmitä pannu kuumaksi, hiillosta annospalat kuumalla pannulla vain yhdeltä puolelta, puoli minuuttia per pala, ja nosta pannulta vetäytymään.
Kuva Raisio Aqua |
Confattu Benella kirjolohi. Vanha ranskalainen valmistustapa
720 g Benella Kirjolohifileetä
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
Ripaus valkopippuria myllystä
2 sitruunaa
5 dl luomuoliiviöljyä
Ripottele kirjolohifileelle suola, sokeri ja
valkopippuri. Levitä päälle sitruunaviipaleet. Anna kalan makuuntua jääkaapissa
3 tuntia.
Nappaa esille muutama arkki talouspaperia. Poista sitruunaviipaleet ja pyyhi talouspaperilla suola kalan pinnalta. Laita filee vuokaan ja kaada päälle oliiviöljyä niin, että filee juuri ja juuri peittyy. Aseta paistomittari kalan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 80-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää kalan lämpötilaksi 50 astetta. Tähän kuluu aikaa noin 20–30 minuuttia. Nosta confattu kirjolohifilee pois vuoasta, taittele herkun alle pari palaa talouspaperia ja anna jäähtyä siinä jonkin aikaa.
Siivilöi oliiviöljy talteen ja käytä myöhemmin esimerkiksi kalan paistamiseen.
Benella Kala on
suomalaisten sopimuskasvattajien kasvattamaa tuoretta kalaa. Benella Kalat
ruokitaan Raisioaquan kotimaisilla Baltic Blend huippurehuilla. Jokainen Baltic Blendillä
kasvatettu Benella Kala vähentää Itämereen muutoin päätyvää fosfori- ja
typpikuormaa.
Hyvää Joulua Sussi :)
VastaaPoistakiitos maatuska:)
PoistaHyvää joulua!
VastaaPoistakiitos anne:)
PoistaHienoa, että tällaisia vaihtoehtoja tulee yhä enemmän. Herkulliset kalaohjeet.
VastaaPoistaToivotan sinulle oikein Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! Ilman muuta myös Rikulle samat toivotukset.
kiitos between:)
PoistaKiitos Rikulle, kun johdatteli hyvien reseptien äärelle <3
VastaaPoistaHyvää ja rauhallista joulua!
kiitos susanne:)
PoistaIhanaa ja rauhaisaa joulun aikaa teille! 🥰🌲
VastaaPoistakiitos susanna:)
PoistaRauhallista Joulua myös teille!
VastaaPoistakiitos pioni:)
PoistaAivan kuin Riku olisi siikakoukuille menossa.
VastaaPoistaHyvää joulua.
siitä Riku varmasti pitäisikin. Kiitos Aimarii:)
PoistaRauhaisaa joulua.
VastaaPoistaKiitos Kruunuvuokko:)
PoistaHyvää joulua :)
VastaaPoistakiitos mai:)
PoistaOikein hyvää joulunaikaa teille!
VastaaPoistakiitos ansku:)
PoistaOn mahtavat ja varmasti herkulliset annokset.
VastaaPoistaHyvää ja Rauhallista Joulua.
kiitos sami:)
PoistaRauhallista joulua! Rikulle joulurapsutukset :)
VastaaPoistakiitos minna:)
PoistaBom dia. Neste Natal não quero pedir muito. Quero apenas que você que está lendo essa mensagem tenha muita paz, saúde, amor e felicidade. Grande abraço do seu amigo, brasileiro e carioca Luiz Gomes.
VastaaPoistathank you Luiz:)
PoistaFeliz Navidad Sussi.
VastaaPoistaGran abrazo.
thank you Angela:)
PoistaMinulla oli kieli myös pitkällä näitä ohjeita lukiessa . Me olemme todellisia kalan ystäviä. Kiitos.
VastaaPoistaKokeilin itsekin reseptejä kotona. Hyvää oli. Kiitos Nila:)
PoistaNäyttää herkulliselta. Mukavaa tapaninpäivää!
VastaaPoistakiitos riitta:)
PoistaHola Sussi. Riku es hermoso. Muchas gracias por las recetas de pescado, se ven muy sabrosas. Feliz 2022. Besos
VastaaPoistathank you Lola:)
PoistaLovely fish dishes ...
VastaaPoistaI hope you have enjoyed Christmas.
I wish you a Happy New Year, and send my good wishes.
All the best Jan
thank you Jan:)
PoistaVarmaan oli maukasta
VastaaPoistaKaikkea hyvää ensi vuodeksi toivon sinulle.
kiitos orvokki:)
PoistaBoa tarde. Espero que em 2022 você realize novos sonhos e projetos. São os votos sinceros do seu amigo brasileiro e carioca Luiz Gomes. Feliz ano novo, um ano de 2022 com muita saúde.
VastaaPoistathank you Luiz:)
PoistaIt is very important to have good thoughts in mind to write a beautiful post, and your mind seems very clear, only then you have written such a beautiful post, this post is worthy of praise, the praise of this post will be less. Gurugram Girl Number
VastaaPoistaOnline Girl Number Dehradun
Gurgaon girl number
housewife Gurgaon
premium health
Health Tips
Rice Cake
India Rice Cake
thank you:)
Poistakiits suvi:)
VastaaPoistaI'm your new follower :)
VastaaPoista