Lukunäyte

Kirjaan voi tutustua Google booksissa

http://books.google.fi/books?id=IhrTy2SnQ80C&pg=PP1&dq=uhrilehto&hl=fi&sa=X&ei=ZzmoUvPLJoOa4wTVloCoCg&redir_esc=y#v=onepage&q=uhrilehto&f=false


 tai  Amazon.comin sivuilla

http://www.amazon.com/Uhrilehto-Finnish-Edition-Susanne-Karlsson/dp/9522866261/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1361356070&sr=8-3&keywords=uhrilehto#reader_9522866261

Uhrilehto -kirjassa

Elämä ei päästä helpolla

Jäin istumaan tuolille järkyttyneenä, en pystynyt sanomaan sanaakaan. Tunsin kyynelten valuvan pitkin poskiani. Kuulin Ilkan pois lähtiessään paiskaavan ulko-oven rajusti kiinni.

*****
En huomannut itsessäni mitään poikkeavaa, mutta peilistä näkyi väsymyksen ja kovien kokemusten uurtamat kasvoni. Kohdallani ei voinut puhua vuosikertaviinistä. ”Väkevän tanniininen, hapahko jälkimaku, ei kestä varastointia."

*****
Otetaan lopputilit töistä

Kröhöm, se lienee sinun tapauksessasi paras ratkaisu", Idols-tähteä muistuttava esimieheni totesi helpottuneena, kun kerroin ottavani lopputilin. Hänellä oli puolipitkät tummat hiukset ja hän oli ahdannut itsensä numeroa liian pieneltä näyttävään pukuun, aivan kuten muotiin kuului.

*****

Loppumattomat jonninjoutavat palaverit, joissa päässä vilisti tuhansia ajatuksia, mutta ei yhtäkään esimiehen toivomaa eikä varsinkaan hänen korvilleen sopivaa, olivat nyt minun osaltani ohi.

*****
Tehdään talokaupat

Taloon liittyi samalla erikoinen ja harvinainen ehto. Edesmennyt omistaja oli testamentissaan määrännyt, että tilan saisi myydä vain yksinäiselle naiselle. ”Hän oli varmasti ollut mielenkiintoinen persoona”, ajattelin. Vaatimus sopi minulle erinomaisesti.

*****

Nautitaan luonnosta ja puutarhasta

Pysähdyin ihailemaan valkoisina ja vaaleanpunaisina hohtavia lumpeenkukkien lauttoja, joiden päällä harmaanmusta västäräkki pomppi kepeästi hyönteisjahdissaan.

*****

Tapahtuu outoja

Tuijotin valoa lamaantuneena samalla kun kylmyys ja kauhu vyöryivät pitkin ruumistani. Mikä se saattoi olla? En ollut koskaan nähnyt vastaavaa. Pallosalama? Virvatuli? Oliko kummituksia sittenkin olemassa? Valo muuttui kirkkaammaksi ja hetken aikaa luulin näkeväni hohdon joukossa kapeat naisen kasvot.

*****
Podetaan parisuhdetta

Ilkka käännähti rajusti ja löi jalkansa keittiön läpikuultavaan muovituoliin. ”On se nyt kumma, ettei tonnilla saa edes kunnon tuolia, vaan tällaisen hökötyksen.”

”Nämä tuolit ovat ranskalaista designia, senkin junttipersu”, Annika huusi hänen peräänsä.

*****

Miesnäkökulmaa

"Olen minä varsinaiset elämäni naiset löytänyt", Ilkka synkisteli.

*****

”Tosi mies ei rakkausrunoja lässytä eikä munakotelostringeissä tassuttele”, oli Sartio paasannut oppejaan useampaan kertaan.

*****

Naisnäkökulmaa

”Siivousriepua se hänen käteensä tarjosi timanttisormusten asemasta”, Annika murahti. ”Jotakin sen miehen suhteen pitäisi tehdä, mutta mitä”, hän pohdiskeli, kunnes mieleen palautui tuttu sanonta ”jätä se sika, ansaitset parempaa.”

*****

Koiramaista kulmaa

Piski vispasi kippuraista häntäänsä edestakaisin, molemmat korvat lerpattivat puoliksi alaspäin. Harmaassa naamassa oli siellä täällä mustia viiruja, ja toisen silmän ympäristö oli kokonaan musta. Sen velmu ilme lupasi, että kaikkia sääntöjä yritettäisiin rikkoa ainakin kerran tai mieluiten useammin.

*****
Poliisitutkintaa

Komisario Paltamaa mietiskeli vielä hetken kaikkea näkemäänsä. Ei mitään erikoista, mutta hän oli oppinut, että alta saattoi löytyä vaikka mitä, kunhan pintaa raaputti tarpeeksi syvältä. Raha, ihmisten raadollisuus ja kaiken katoavuuden pelko olivat yleismaailmallisia ja voimakkaita motivaattoreita rikoksen saralla.

*****

Sekä omia tutkimuksia

”Mmmm, hieno asia”, mumisin välinpitämättömästi, asiahan ei minulle kuulunut.

Ilkan kadottua maastoretkelleen lopetin teeskentelyni ja avasin tietokoneen pakahtuvan uteliaisuuteni odottaessa tyydytystään. Näppäilin netistä etuovi.comin sivut ja hetkessä lukaalista napatut esittelyvalokuvat olivat silmieni edessä. Sitten viime näkemäni oli asuntoa puunattu, puleerattu ja tehty perusteellinen facelift.

*****

Taustalla piilee kuitenkin jotakin suurempaa

Kaikkeuden alussa kasvoi jättiläismäinen tammi ja sen oksat verhosivat koko maailman kohoten taivaan lakeen asti. Tammen juuret ulottuivat syvälle maan uumeniin, imien voimaa muinaisesta alkumerestä. Tuuhea latvus kaartui taivaalle öisenä linnunratana. Jättipuun lehtiin oli kirjattu jokaisen ihmisen elämänkulku. Puu kietoi elämän ja kuoleman yhteen, alati jatkuvaksi ketjuksi.SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta ja kommentista!

Vanhemmissa postauksissa on kommenttien valvonta päällä, jotta minulta ei jää viestit huomaamatta.

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig