sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Hiljaisuuden iloja ja haaste
Kävimme eilen anopin syntymäpäivillä ja oli ilahduttavaa huomata, kuinka hiljaista oli jopa liikenteessä. Lahden moottoritie yleensä vilistää autoja, nyt mennen tullen ei niitä juuri näkynyt. Tosin totesin miehelleni, että ihmiset taitavat kerätä voimia joulun ruuhkiin.

Joulunalus on täällä  yhtä suurta häsäkkää, tiet tukossa, kauppakeskusten parkkipaikat pursoavat ja kauppoihin on turha kuvitella edes sisään mahtuvansa. Pysyttelen nyt visusti niistä kaikesta kaukana ja yritän itse hiljentyä.


Sirutuuli ja Sanna-Pauliina ovat muistaneet minua tunnustuksilla. Iso kiitos teille molemmille! Edellisessä postauksessa vastasinkin jo toiseen haasteeseen. Toisessa piti taas tehdä tunnustuksia.

Tässä yksi tunnustus

joka  ei taida olla yllätys kenellekään. Kaikkein mieluiten maailmassa pakkaisin  tietokoneen, kirjat, juoksuvarusteeni ja mieheni autoon (ehdottomasti omaan Sussimobiiliin, syy selviää myöhemmin alla) ja ajaisin todella syrjäiseen korpimökkiin kuuntelemaan hiljaisuutta ja katselemaan luontoa. En tiedä tulisinko sieltä koskaan takaisin, tuskin.  Työpaikalle laittaisin tekstinviestin VMP, EVVK (a la Stubb). Hasta la vista ( a la Schwarzenegger).

ja toinen

Moni taitaakin  tietää, että olen ajanut ajokortin vasta vanhemmalla iällä ja oma Sussimobiili on automaatti.  Joten nolojen tilanteiden nainen manuaalivaihteisen ratissa vähän aikaa sitten:

Nostan kytkintä ja painan kaasua, auto ärähtää vroom!!! hurjalla äänellä, mutta ei liiku mihinkään.  Käsijarru ei ole päällä. Uusi yritys ja taas vrooom!! Auto ei liiku mihinkään. Yrittämisen jälkeen löydän vihdoinkin kytkimen tarttumakohdan ja matka pääsee alkuun parilla kengurumaisella pompulla. Ja vieressä istuu  mieheni noin miljoonatta kertaa murmuttamassa siitä, kuinka tärkeää on osata ajaa manuaaliautoakin. D!

Rauhallista ensimmäistä adventtia!SHARE:

17 kommenttia

 1. Hyvää adventtia!

  ..ja auoilusta sen verran, että ajelen yleensä automaatilla mutta kerran sit jouduin tukeutumaan mieheni dieselmanuaaliin... ja sainhan minä sen sammumaan risteyksessä :D vaikka isannuus vannoi käden heilautuksen kera ettei moinen onnistu dieselillä...

  VastaaPoista
 2. Mukavaa adventti-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Rauhallista adventtia ja hiljentymisen aikaa!

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on automaatti mutta osaan myös ajaa manuaalilla... :)

  Hyvää 1. adventtia myös sinne!

  VastaaPoista
 5. On se ihanaa, ettei ole pakko mennä jouluruuhkiin. Minä niin nautin arkivapaapäivistä, etenkin näin joulun aikaan ; )
  Ne autot..., hih ; )
  Oikein leppoisaa adventtisunnuntaita !

  VastaaPoista
 6. Joskus kuulin tarinan, että nuori nainen tuli huoltsikalle, jolloin joku huomautti, että hänellä on autossa pitkät päällä. Nainen myönsi, että näin on - mutta hän ei osaa vaihtaa niitä, isä kun laittoi ne päälle kun hän lähti liikkeelle...
  Mukavaa adventtia. Vettä roikaa, taitaa tulla kesä:)

  VastaaPoista
 7. Kaunis lukunurkkaus kokonaisuudessaan ja aistin hiljaisuuden...samoin kuin myös alin kuva todella kaunis.
  Tässä aloin muistelemaan nuoruus aikojani eräs sellainen tapaus tuli mieleeni tuosta mainitsemastasi kengurubensiinistä, minulla ei ollut ajokorttia oli 17v., kun kuskini neuvoi minua vieressä ja ykskaks auto rupesi sillai omituisesti pomppimaan...niin hän sanoi minulle, että oli laittanut kenguru bensiiniä, johon minä älä nyt kuinka sinä nyt sellaista olet mennyt laittamaan....:)! Hetken siis uskoin, että on semmoista bensaa!:)

  Hei kaikkea hyvää Sinulle ja rauhallista illanjatkoa...<3

  VastaaPoista
 8. Mukavaa adventtia! Tuo kuva, jossa yöpöydällä on pino kirjoja, näyttää niin mukavalta ja kotoiselta. Kirjat ovat hyviä olemassa.

  VastaaPoista
 9. Ansa, kiitos:) Minullakin on muutaman (lue useamman) kerran onnistunut dieselmanuaali sammumaan, D!

  Intianminttu, kiitos:)

  Irene, kiitos:)

  mari, kiitos:)

  Sariw, kiitos:) Arkivapaat ovatkin minustakin ihania. Ja kaupat kierrän nyt kaukaa.

  Tiina, Hauska juttu,D!

  Sirkka, kiitos:) Minäkin muistan, että aikoinaan puhuttiin kengurubensiinistä:) Sitä on selvästi edelleen autoissa, joita olen ajanut:)

  Ninnu, kiitos:)

  Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

  VastaaPoista
 10. Minäkin kammoan ruuhkaisia liikkeitä ym hiljaisuuden ystävä kun olen.

  Meilläkin on nykyisin automaattivaihteinen auto ennen ei ollut. Tämä on kyllä ihan kiva. Minäkin olen kolmekymppisenä aikanaan ajanut kortin. Siksi kai minusta mitään huippuhyvää kuskia ei koskaan ole tullutkaan.

  VastaaPoista
 11. Kivoja nämä sinun tunnustukset!:)
  Sopivat niin hyvin minullekkin:) Tykkään niin kuunnella hiljaisuutta ja katsella luontoa.
  Ja mitä autoiluun tulee niin olen ehtinyt töppäillä kaikenlaista:)

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 12. Vilma, minulla joulukuu on sellainen, jolloin epäröin jopa mennä kauppaan ruokaostoksille, hulina kaupoissa on niin kauhea.

  Susanne, kiva kuulla:)

  Hyvää tiistaita kaikille!

  VastaaPoista
 13. Hei kaikki Puutarha Ystävät!
  Olen haaveillut löytäväni listan jossa suomalaiset puutarhablogit löytyisivät kasvuvyöhykkeet mukaan. Siitä olisi hyötyä, etenkin meille haastavammilla vyöhykkeillä eleleville, mutta se olisi myös hauskaa ja opettavaista. Ja ehkäpä samalla vyöhykkeellä olevat puutarhablogistit voisivat innostua järjestäämään tapaamisia keskenään tai osaavat auttaa ja vinkata hyvistä tapahtumista. Tartu haasteeseen, lisää oma puutarhasi listaan oikean kasvuvyöhykkeen alle ja halutessasi laita linkki tälle sivulle omaan blogiisi!

  Linkki PUUTARHABLOGIT VYÖHYKKEITTÄIN LÖYTYY TÄSTÄ: http://karolinanpuutarha.blogspot.com/p/suomalaiset-puutarhat-kasvuvyohykkeen.html

  Valoisaa joulunodotusta myös sinulle!

  VastaaPoista
 14. karolina, tulossa katsomaan:)

  VastaaPoista
 15. Hauskoja tunnustuksia :).

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 16. Näitä tunnustuksia on aina hauska lukea, oppii ana jotain uutta toisista.

  Hyvää toista adventtia!
  -kisu-

  VastaaPoista
 17. Johanna kiitos:)

  Kisu, kiitos:)

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta ja kommentista!

Vanhemmissa postauksissa on kommenttien valvonta päällä, jotta minulta ei jää viestit huomaamatta.

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig