tiistai 20. elokuuta 2013

Sillä välin Espoossa

Ennen seuraavia Lapin kuvia on vielä näytettävä muutama kuva omalta pihalta.

Viime viikolla oli kova ukonilma, jonka jälkeen näkyi kaksi sateenkaarta. Kuvien torni on Espoon tv-torni.  Juuri se, jonka ansioista/vuoksi Eestissä näkyi neuvostoaikanakin Suomen televisio.
"Kesäharjoittelijat" jatkavat edelleen puutarhassaoravamamma SporttiPaluu  arkeen on ollut karu, niin kuin arvelinkin. Tämä lohduksi kaikille kovia kokeneille (joista olen eräissä blogeissa lukenut). Aikoinaan olisin alla olevasta pahoittanut mieleni perusteellisesti, onneksi en enää.

Tervehdin maanantaina kahviossa erästä henkilöä, joka on ollut muualla parisen vuotta (huipulla, creme de la cremissa, leijonakuninkaan hovissa) ja on palannut takaisin pakastevirkaansa. Hän ei ollut huomaavinaankaan, eikä vastannut mitään.  Tänään hän tuli käytävällä vastaan ja tervehdin taas. Tällä kertaa hän pysähtyi, katsahti minua päästä varpaisiin mahdollisemman halveksivasti ja jatkoi matkaansa sanomatta mitään. Minä poistuin naurua pidätellen omaan huoneeseeni,  kohtaus oli ihan kuin minun kirjastani. Mutta voi juukeli, vähän respektii ja perinteisiä käytöstapoja...
SHARE:

18 kommenttia

 1. Orava istutuspuuhissa...=)?

  Älä välitä siitä epäystävällisestä ja loukkaavasta ihmisestä, hänen käytöksensä kertoo vain hänestä itsestään. Osoitit hänelle ystävällisyyttä, jota hän ei ottanut vastaan ja se on hänen häpeänsä. Häntä pystyyn vain!

  VastaaPoista
 2. No mutta, kylläpä on moukka ihminen sun työpaikalla! On jotenkin vieraantunut nykytodellisuudesta, jossa ei varsinaisesti ole oikeita hoveja.. Ja niissä "hoveissakin" kyllä yleensä tunnetaan hyvät käytöstavat. Tuollaisella ylimielisyydellä ei kylläkään ihminen pitkälle pötki.

  Mutta Sporttimamman suloisella asenteella kyllä pääsee eteenpäin, myös häntä ja jälkikasvuaan pihapiirissään suojaavat ihmiset :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat haejoittelijat nuo pikku oravat.

  Ei voi olla totta. ?? Tämä ihminen ei kyllä voi itse hyvin kun tullai tekee.
  Hymyile ja tervehdi, jos ei vastaan niin itsehän siitä kärsii.
  Voimia sinulle!♥

  VastaaPoista
 4. Ihana orava. :)

  Ai kauhea kun minua alkoi naurattaa tuo henkilön käytös, jota kuvailit. :D Tökeröä käytöstä häneltä, mutta tosiaan aika huvittavaakin.

  VastaaPoista
 5. Oravissa on kyllä jotain todella vekkulia. Mutta sitä samaa ominaisuutta ei tainnut löytyä kuvailemastasi työtutusta?

  VastaaPoista
 6. Kyllä sinun suloiset pikku apulaiset ovat veikeitä.

  Älä välitä siitä moukkamaisesta ihmisestä,hän on sinulle katellinen
  Häneltä puuttuu jotain:)

  VastaaPoista
 7. Voi jee miten naurettavaa käytöstä aikuiselta :D Ei taida olla kaikki kohdallaan...

  Mutta apulaiset ovat taas niin suloisia!

  VastaaPoista
 8. Upeat sateenkaarikuvat, jospa itse joskus näkisin.
  Joo, tuollaisiin ihmisiin joskus olen tavannut, aluksi se harmittaa ,mutta sitten ohitan ajatuksen ja olen iloinen, etten itse ole sellainen.
  Hymy tulee aina takaisin ♥

  VastaaPoista
 9. Ihanat oravaiset! Toisin kuin jotkut työkaverit! Loukkaavista ihmisistä ei pitäisi välittää, mutta satuttaahan se aina.

  VastaaPoista
 10. Kui noi sun kurres voikin olla noin söpösiä. Iiik!

  Hah hah, sä vedit oikean johtopäätöksen koppavan henkilön käytöksestä. Nää on just niitä kokemushelmiä, joista kasvaa kirjoihin ajatuksia. Ei yks yhteen, vaan... no, kyllä sä tiedät mitä mä tarkotan.

  VastaaPoista
 11. Nainen kuvastimessa, Kiitos sanoistasi:)

  Välillä en tiedä, mitä kurret kaivavat. Ehkä suunnitelmissa on aurinkukkapelto tai pähkinäpuumetsä:)

  Saara, kiitos:) Surullista on, että tämän kaltaisia ihmisiä on korkeissa asemissa... No, onneksi on mukaviakin työtovereita.

  Sylvi, kiitos:)

  Anu, juuri niin:) Hyvää ja elävää ainesta kirjoittajalle:)

  Intianminttu, niinpä. Mutta onneksi on huumori:)

  irma, kiitos sanoistasi:)

  Mari, juuri niin:)

  seijastiina, sinulla on oikea asenne:)

  Vilma, oravat ovat onneksi ilon tuojia:)

  Nettimartta, juuri niin:) Elävä elämä ja sen kokemukset tuovat loistavaa taustaa. Minulla on jo mielessä mehevä kirjan kohtaus:)

  Hyvää keskiviikkoa kaikille!

  VastaaPoista
 12. Ei vaikuta oikein aikuisen ihmisen käytökseltä... Ihania virkeäkatseisia oravia!

  VastaaPoista
 13. saraheinä, oravat ovat olleet tosi puuhakkaita puutarhassa:)

  VastaaPoista
 14. Sateenkaarien taipuessa upeissa väreissä on ihailtavaa katsottavaa!
  Sporttimamma on kyllä viisaan oloinen ja näköinen...<3 Olimme veljeni luona saaressa ja oravanpoikien emo oi hukkunut veteen. Toinen pienistä poikasista livahti jonnekin, mutta tämä pienempi jäi veljeni hoiviin. Hän syötti ja juotti oravanpoikasta joka oli siis aivan pienen pieni. Nyt on jo kasvanut siitä ja eilen kuulema tassullansa koputti ikkunaan, että tulehan seurustelemaan:)

  Käytöksestä puheenollen, minun työpaikallani, silloin kun vielä olin töissä, niin eräs naishenkilö,
  oli ihmetykseni kohde. Sillä jokainen aamu, kun sanoin hänelle huomenta, hän vastasi haista v....!
  Tätä kesti noin vuoden! Muutenkin kun kuuntelin hänen tarinoitaan, niin ajattelin kuinka ihminen voikaan käyttäytyä sillälailla ja niin edespäin. Toisinaan hän oli aika mukavakin...mutta ne aamut ja usein päivätkin!?
  Kaivoin esille huumorinkukkani ja sehän se auttaa usein useissakin tilanteissa:) Toisinaan otin asian puheeksi hänen kanssaan, mutta ei siitä mitenkään sen kummemmin mihinkään johtanut. Vaan sama ralli jatkui tasaseen tahtiin. Nykyisin en tiedä mitä hänelle kuuluu, siitä on jo aikaa muutamia vuosia!

  VastaaPoista
 15. Hienot sateenkaarikuvat, ja tuo tieto Espoon tv-antennista oli mulle uutta, ehkäpä siksi virolaiset osaavat niin hyvin suomea ja meidän on helppo matkailla siellä.
  Naurettava ihminen tuo josta kerroit, mistä niitä riittääkin joka työpaikalle. Onneksi ikä tuo elämänkokemusta, ja tiedämme kummalla viiraa :D

  VastaaPoista
 16. on sulla siellä kavereita... joka lähtöön näemmä ! huh huh , no se on sen häppee!

  VastaaPoista
 17. Sirkka, kiva, että toinen poikasista pelastui:) Mutta on sinullekin osunut työtoveri kohdalle, voi hurja...

  Pivi, Espoon torni tosiaan selittää monen virolaisen suomenkielen taidon:) Moni eestitutuista kertoo katsoneensa varsinkin lapsena suomalaisia lastenohjelmia.

  Riikka, meitä on moneen juhaan, niihän sitä sanotaan:)

  Hyvää perjatai-iltaa kaikille!

  VastaaPoista
 18. Aivan upeita sateenkaarikuvia! Miten noilla sateenkaarilla onkin niin sykähdyttävä vaikutus.

  Mahtava työkaveri Sinulla! Oikein malliesimerkki varmaan kateellisesta ihmisestä, joka yrittää mitätöidä toista ihmistä katseellaan. Uskomatonta käytöstä! Ikävä kyllä melkein jokaisella työpaikalla taitaa olla tuollainen ihminen. Itse olen kohdannut ainakin sellaisia muutaman parissa työpaikassani. Osaa ihmisiä ärsyttää ainakin omalla kohdallani aamupirteyteni, kun huomioin jokaisen sanomalla "Hyvää huomenta!" Eräässä palaverissa otin tämän asian jossain sivulauseessa esille, että teitä osaa varmaan harmittaa aamupirteyteni ja heti tuli pari kommenttia, että kyllä. En minä kuitenkaan aio näiden muutaman takia itseäni muuttaa tuoksi toiseksi vaihtoehdoksi, vaan jatkan saamallani luonteella ja ilolla vaan eteenpäin:) Tee Sinäkin niin! Ja toisaalta, tuo tilanne on kyllä oikeasti huvittava, kun sen asettaa oikeaan mittasuhteeseen. Siitä voisi saada oikeastaan aika hyvät naurut, miten tragikoomisesti ihminen voikaan käyttäytyä kateellisuuden innoittamana.

  Hurjan mukavaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista

© Förmaaki ja puutarha. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig